Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Na Savi kod Račinovaca

Započeli radovi na gradnji crpne stanice Teča

1/5
Foto: Branimir Bradarić
Nova stanica smještena je neposredno uz postojeću, stradalu u poplavi 2014., koja je sagrađena još davne 1932. godine

Na rijeci Savi kod Račinovaca započela je gradnja nove crpne stanice Teča neposredno uz postojeću crpnu stanicu koja je stradala u poplavi 2014. godine. Kako je rečeno tijekom svečanosti otvaranja radova, slivno područje crpne stanice Teča obuhvaća dio melioracijskog područja Biđ – bosutskog polja površine 1979 hektara, a koja se obavlja glavnim odvodnim kanalima Teča i Obošnica koji se spajaju prije crpne stanice. Ukupna vrijednost projekta iznosi 37,8 milijuna kuna.

Predstavljen novi turistički potencijal u županiji Nova biciklistička ruta ‘Put vinograda’ – od Vukovara do Šarengrada

– Podrška Vlade Republike Hrvatske u posljednje tri godine bila je golema, a posebno kroz Program Slavonija, Baranja i Srijem. I suradnja s Hrvatskim vodama je odlična što dokazuju i konkretne investicije koje su u tijeku u područjima navodnjavanja, vodoopskrbe, odvodnje, obrane od poplava i na tome smo iznimno zahvalni – rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Dodao je i da suradnja s hrvatskom Vladom daje dobre rezultate što dokazuje i ovaj projekt.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković kazao je da projekt financiraju Hrvatske vode kao i da se završetak radova očekuje tijekom lipnja 2022. godine.

Projekt je vrijedan oko 3,5 milijuna kuna a dio novca dala je i Županija Dnevno će se u Soljanima proizvoditi 10.000 GMO free jaja, prvih u Hrvatskoj

– Postojeća crpna stanica Teča sagrađena je davne 1932. godine i stradala je u poplavi 2014. godine te je iz tog razloga potrebno osigurati sigurnu odvodnju zaobalnog područja – istakao je Zoran Đuroković.

Početku radova na crpnoj stanici nazočili su i ministri Zdravko Marić i Mario Banožić.