Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA dan grada se više ne slavi 17. siječnja, ali sportska događanja ostaju

U siječnju šahovski, teniski, malonogometni turnir

Foto: Grad Garešnica
Za gledatelje su sva događanja besplatna, a natjecateljske ekipe ne moraju plaćati kotizaciju

Iako se dan Grada Garešnice ove godine više ne obilježava 17. siječnja, dosadašnji oblik proslave ipak će se zadržati.
Naime, proteklih se godina između ostalog obilježavao brojnim sportskim susretima koje je organizirala gradska Sportska zajednica, a njezin predsjednik Željko Rijetković potvrdio je da će se ta sportska događanja i dalje održavati u siječnju.

najstariji turnir u hrvatskoj Zimski malonogometni turnir završio pobjedom Grabrika

– Prvi je mjesec tradicionalno poznat po brojnim sportskim turnirima u našem gradu i te tradicije držat ćemo se i dalje.Sva natjecanja ostaju u siječnju osim ribičkog turnira koji zbog hladnoće prebacujemo u svibanj. Prošli vikend već su održana dva šahovska turnira, turnir mjesnih odbora u malom nogometu počeo je u subotu 19. siječnja i trajat će do kraja mjeseca, stolnoteniski turnir također je započeo proteklog vikenda, a 26. siječnja održat će se i natjecanje osnovnih škola u raznim sportovima – objasnio je Željko Rijetković.

Malonogometni turnir i natjecanja učenika održat će se u novoj sportskoj dvorani u Garešnici, a stolnoteniski turnir u mjesnom domu u Garešničkom Brestovcu. Za gledatelje su sva događanja besplatna, a natjecateljske ekipe ne moraju plaćati kotizaciju. Iz Sportske zajednice pozivaju i sve zainteresirane sportaše s područja susjednih općina Hercegovac, Berek i Velika Trnovitica da se prijave na turnire.

Željko Rijetković Garešnica Za sport će se izdvojiti 600 tisuća kuna

Također, novi datum izabran za proslavu dana Grada Garešnice jest 31. svibnja kada je i dan garešničke Župe Pohoda Blažene Djevice Marije.

Uz sportske igre, siječanj u Garešnici u znaku je i izložbe o povijesti Caritasa Banje Luke te gradova Garešnice i Lipika. Izložba se održala u sklopu prekograničnog projekta „Put baštine – od Trapista do Graničara“.