Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Potpisani ugovori

U školi plivanja sudjelovat će 510 učenika osnovnih škola

Škola plivanja
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Obuka neplivača će se provoditi na Gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici te će trajati 20 sati po učeniku uz nadzor učitelja plivanja

Župan Darko Koren potpisao je ugovor sa Zajednicom sportskih udruga grada Koprivnice o provedbi obuke neplivača u školskoj godini 2018./2019. za učenike trećih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija. Ovim projektom obuhvaćeno je ukupno 18 škola, odnosno maksimalno 510 učenika.

Opća bolnica u Koprivnici Obljetnica Monografija na 290 stranica za četvrt stoljeća Zavoda

Obuka neplivača će se provoditi na Gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici te će trajati 20 sati po učeniku uz nadzor učitelja plivanja. Ovim ugovorom Županija će financirati rad stručnih osoba u ukupnom iznosu od 83.130 kuna, odnosno 163 kune po učeniku. Po završetku obuke, učenici će dobiti diplome kojima se potvrđuje pohađanje škole plivanja i stupanj usvojenih vještina.

Važno je naglasiti kako je Koprivničko-križevačka županija jedna od rijetkih u Republici Hrvatskoj koja financira ovakav projekt, pri čemu se prvenstveno potiče unošenje zdravih navika već u ranoj dobi učenika. Županija na ovaj način želi potaknuti i izvannastavne aktivnosti učenika, pri čemu se ujedno potiče i razvoj motoričkih vještina, ali i druženje učenika.

Vlak Tri županije zajedno grade sustav integriranog prijevoza putnika Dostupniji, jeftiniji, sigurniji i brži prijevoz za učenike, studente i radnike koji putuju na posao