Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska 68 pregleda
Klana kod Rijeke

U tijeku popisivanje i saniranje šteta od poplave

Poplava, vatrogasci
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Od jutra su na terenu službe koje popisuju štete, većim dijelom nastale u općinskim ustanovama, vatrogasnom domu i kinu te u podrumima

Nakon poplave tijekom vikenda u mjestu Klana kod Rijeke, situacija je u ponedjeljak puno bolja i u tijeku je popisivanje i saniranje šteta, izvijestila je u ponedjeljak zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić.

 Od jutra su na terenu službe koje popisuju štete, većim dijelom nastale u općinskim ustanovama, vatrogasnom domu i kinu te u podrumima. Štete na tim objektima nastale su nakon što su tijekom osam sati u noći sa subote na nedjelju na tom području pale 204 litre kiše po četvornom metru.

 Zamjenica župana je na redovitoj konferenciji za novinare također navela da je u Primorsko-goranska županija u proračunu osigurala 25.000 kuna za kupnju vozila Komunalnog društva "Komunalac" iz Vrbovskog. Vozilo će koristiti žene iz udruge, koje pomažu pomoć starijim ljudima u udaljenim mjestima. Za pomoć i skrb o djetetu iz bakra, čija su oba roditelja slijepa, županija će izdvojiti 20.000 kuna.

 Izvijestila je i da je da Primorsko-goranska županija putem svojih šest zdravstvenih ustanova specijalizira oko 50 mladih  liječnika te da u tu svrhu na godinu  izdvaja oko 8 milijuna kuna.