Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
ISTOČNA VEZNA CESTA SLAVONSKI BROD

U tijeku rasprava o utjecaju na okoliš

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Spoj na državnu cestu i autocestu te riječnu luku Slavonski Brod

Upravni odjel za graditeljstvo, infrastrukturu i zaštitu okoliša Brodsko-posavske županije koordinator je provedbe javne rasprave u postupku procjene utjecaja na okoliš Istočne vezne ceste Slavonski Brod, koja je u tijeku. Javna rasprava i javni uvid u cjelokupnu dokumentaciju Studije o utjecaju na okoliš provodi se do 24. ožujka.

NASTAVA PO STAROM Učenici do daljnjega ostaju u učionicama

Mišljenja, primjedbe i prijedlozi zainteresirane javnosti o studiji mogu se upisati u knjige primjedbi koje su dostupne na mjestima javne rasprave ili se mogu dostaviti pisano, poštom ili osobno na adresu: Brodsko-posavska županija, Upravni odjel za graditeljstvo, infrastrukturu i zaštitu okoliša, Petra Krešimira IV. br. 1, 35000 Slavonski Brod (naznaka: „Studija – Istočna vezna cesta”).

Podsjetimo, prema studiji opravdanosti koju su provele Hrvatske ceste, u prvoj fazi planira se sagraditi prometnica ukupne duljine 4,5 km, od spoja s državnom cestom D514 do industrijske zone i područja Luke Brod. U drugoj fazi prometnicu bi produžili prema graničnom prijelazu s BiH i mostu preko rijeke Save.

Najveći pojedinačni projekt koji se gradi europskim novcem Prvi javni sustav navodnjavanja u Brodsko-posavskoj županiji iduće godine u funkcij

Istočna vezna cesta tako bi u budućnosti predstavljala izravan spoj na državnu cestu D514 i autocestu A3 Bregana – Lipovac s jedne strane, a s druge na riječnu luku Slavonski Brod, definiranu kao osnovnu luku unutarnjih plovnih putova.