Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
integracija roma

U Varaždinu predstavljen projekt Input

Foto: Grad Varaždin
Cilj projekta je poboljšati pristup kvalitetnom obrazovanju te doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i integracije učenika romske nacionalne manjine od 1. do 4. razreda

U Gradskoj vijećnici održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt INPUT - INtegracija učenika Pripadnika romske nacionalne manjine U školski susTav.

Detalje o tijeku projekta medijima je predstavila pročelnica Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Grada Varaždina Draženka Dević s partnerima projekta, V. osnovnom školom, Centrom Tomislav Špoljar i Razvojnom agencijom Sjever DAN d.o.o.

Projektom će se osigurati 196.175 obroka za 1275 korisnika projekta iz 6 OŠ s područja Vinkovaca i 7 škola s područja Vukovarske županije projekt 'vrijeme užine iii.' Školski obroci djeci iz socijalno ugroženih obitelji

Cilj projekta je poboljšati pristup kvalitetnom obrazovanju te doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i integracije učenika romske nacionalne manjine od 1. do 4. razreda, a u projekt je uključeno šest učenika romske nacionalne manjine iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i četiri učenika romske nacionalne manjine iz V. osnovne škole Varaždin.

- Ovim projektom se želi postići što kvalitetnije obrazovanje za učenike pripadnike romske nacionalne manjine i njihovu bolju socijalizaciju. U daljnjem tijeku projekta želimo osigurati da više pripadnika romske nacionalne manjine nastavi školovanje jer se, na žalost, nakon osnovnog školovanja većina njih više ne školuje - istaknula je pročelnica Dević.

Projekt INPUT započeo je 30. kolovoza prošle godine i provodi se do 29. studenoga 2019. godine. Grad Varaždin je nositelj projekta, a iznos bespovratnih sredstava je 602.094 kuna.

varaždin Započeli radovi na Aquacityju i uređenje šetnice u Dravskoj šumi