Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
OBNOVA U TIJEKU

U završnoj fazi petrinjski Dom zdravlja, radovi na bolnicama po planu

storyeditor/2024-08-30/smz_b_slager_dom_zdravlja_petrinja.jpg
obnova doma zdravlja Petrinja
Sisačko-moslavačka županija gradi i obnavlja zgrade javne namjene na području grada Petrinje, koje su stradale u potresu

Sisačko-moslavačka županija gradi i obnavlja zgrade javne namjene na području grada Petrinje. U južnom dijelu grada Petrinje, uz kvart Zeleni brijeg, u kojem je Županija izgradila županijsko naselje "Petrinia" i uredila Edukacijsko-prezentacijski centar "Natura SMŽ", Sisačko-moslavačka županija obnavlja i bivšu Voćarsko-vinogradarsku školu u kojoj će biti smješten Odjel fizikalne terapije s unutarnjim bazenom za grupnu hidroterapiju. Također na toj lokaciji, okruženoj zelenilom, Županija obnavlja i staru i novu bolnicu.

Nakon obnove cijelo to petrinjsko naselje bit će gotovo neprepoznatljivo s novim i uređenim objektima na radost svih Petrinjki i Petrinjaca.

– Na zgradi nove bolnice završeni su armirano-betonski radovi na konstrukciji prve dvije etaže, a što se tiče zgrade stare bolnice, završeni su armirano-betonski radovi, odnosno radovi na konstrukciji zajedno s krovom i trenutačno se uređuje unutrašnjost, odnosno izvode se obrtnički unutarnji radovi – rekao je župan Ivan Celjak.

U završnoj fazi su i radovi, ukupne vrijednosti 1,7 milijuna eura, na izgradnji nove zgrade Doma zdravlja SMŽ-a u Petrinji koju gradi Sisačko-moslavačka županija.

– Svi armirano-betonski radovi su završeni, sada smo u fazi završnih obrtničkih radova. Nova zgrada građena je prema protupotresnim standardima sukladno pravilima struke. U novu zgradu vraćaju se ordinacije i ustanove koje su bile i u staroj zgradi osim ambulante za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju kojoj će biti osiguran adekvatniji prostor na mjestu nekadašnje Vinogradarsko-voćarske škole – dodao je župan. 

 

storyeditor/2024-08-30/smz_a_slager_turizam__2_.jpeg 160.000 eura za sufinanciranje turističkih projekata Tih 15.000 eura uložili smo u gradnju bazena, a proširili smo i terase storyeditor/2024-08-23/1Novoizgradeni_zupanijski_vrtic_u_centru_Siska.jpg sisačko-moslavačka županija Županija visoko podigla ljestvicu po ulaganjima u odgojne i obrazovne objekte storyeditor/2024-08-15/DSC_6212.JPG U bolnici imamo zaista kvalitetan kadar, koji moramo zadržati, kaže Celjak Sisačka bolnica postaje jedna od najmodernijih hrvatskih bolnica