Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
“Novi val” mladih koji se osposobljavaju za vatrogasce

U županiji ima više od 19.000 vatrogasaca

Foto: Zagrebačka županija
Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije održala je izvještajnu sjednicu Skupštine

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije održala je izvještajnu sjednicu Skupštine na kojoj je usvojen program rada te plan prihoda i rashoda za 2020. godinu. Za zvanje vatrogasac osposobljeno je ove godine 268 osoba, a još njih 426 osposobljeno je za viša vatrogasna zvanja. Osposobljavali su se vatrogasci i za specijalistička zvanja, sudjelovali na stručnim radionicama, na natjecanjima te bili na dislokaciji na otocima Visu i Hvaru. Posebno mjesto u izvješću zauzima nabava opreme poput dišnih aparata, cijevi, svjetiljki, agregata za struju, radiostanica i drugih, kao i vatrogasnih kombi-vozila.

ZAŠTIĆENO PODRUČJE Perivoj oko dvorca Lužnica postao spomenik parkovne arhitekture

– Imamo više od 19.000 vatrogasaca, što je povećanje, unazad nekoliko godina, za 3500 osoba. To je “novi val” naše djece koja su se uključila u natjecateljske ekipe, a potom i u vatrogasne postrojbe — prokomentirao je Stjepan Ptiček, predsjednik VZ-a Zagrebačke županije.

U ime Županije sjednici je nazočio predsjednik Skupštine Mato Čičak.

– I sam sam vatrogasac, od svoje devete godine. Ponosan sam na vatrogasce jer je njihovo djelovanje iznimno bitno, pogotovo u teškim situacijama poput poplava. Puno sam sretniji kada oni održavaju natjecanja, nago kada, u kriznim situacijama, izlaze na intervencije – rekao je Čičak.