Izbornik
Naslovnica Županije
Svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju

Učenici dobili 600 kuna stipendije mjesečno, a studenti 900 kuna

Foto: Sveta Nedelja
Gradonačelnik Dario Zurovec poželio je učenicima i studentima mnogo uspjeha u daljnjem radu i obrazovanju

U Gradskoj vijećnici Svete Nedelje potpisani su ugovori o stipendiranju za školsku akademsku godinu 2019./2020. Ugovore je sa stipendistima potpisao gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec uz zamjenicu gradonačelnika Mariju Hršak. Dodijeljeno je ukupno 55 stipendija u sedam kategorija.

Grad Vinkovci dijeli stipendije Stipendije za vinkovačke srednjoškolce Prvi put 58 učenika dobivat će stipendije Grada – mjesečno 300 kuna

Prema više kriterija

Učenicima deficitarnih zanimanja dodijeljeno je deset stipendija prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja HZZ-a, učenici srednjih škola na osnovi socioekonomskog statusa dobili su pet stipendija, a pet stipendija dodijeljeno je učenicima na osnovi kriterija izvrsnosti. Učeničke stipendije iznose 600 kuna mjesečno.

Studentima je dodijeljeno pet stipendija u obrazovnim programima također prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja HZZ-a, 20 stipendija dodijeljeno je studentima preddiplomskog studija na osnovi kriterija socioekonomskog statusa, pet stipendija dobili su studenti diplomskog studija na osnovi kriterija socioekonomskog statusa te je pet stipendija još dodijeljeno studentima na osnovi kriterija izvrsnosti. Mjesečni iznos studentske stipendije iznosi 900 kuna. Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec čestitao je svim stipendistima istaknuvši kako se trud i zalaganje u obrazovanju uvijek isplate.

Trud i rad uvijek se isplate

– Bitno je težiti dobrome i činiti dobro, kako u obrazovanju tako i u svim drugim sferama. Trud, zalaganje i dobrota u sveopćem smislu uvijek se isplate i to je ono što nas čini čovjekom – istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.  

OŠ Julija Kempfa 'Prilika za sve' Humanitarna izložba u OŠ Julija Kempfa

Poželio je učenicima i studentima mnogo uspjeha u daljnjem radu i obrazovanju, a nakon potpisanih ugovora stipendisti su nastavili svoje druženje s gradonačelnikom i zamjenicima uz neformalni razgovor.