Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Završena energetska obnova još četiri školska objekta

Učenici dobili lijepe škole i dobre uvjete za rad

Foto: Zvonimir Penić
U OŠ Ivana Gorana Kovačića u Starom Petrovu Selu vrijednost ulaganja je 2,6 milijuna kuna, a očekuje se ušteda energije od oko 58%

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić sa zamjenikom Damirom Mirkovićem i pročelnicom za obrazovanje, sport i kulturu Anicom Vukašinović obišao je četiri škole na kojima su završeni radovi energetske obnove. U Okučanima je župan obišao prostore škole na kojoj je izrađena toplinska izolacija vanjske ovojnice (zid, strop-krov, stolarija) te ugrađeni termostatski ventili, a dosadašnji energent, lož-ulje, zamijenjen zemnim plinom. Vrijednost radova je 3,7 milijuna kuna, a očekuje se ušteda energije od čak 81 posto.

Klimatske promjene O nacrtu Strategije možete se izjasniti do 25. svibnja

– Ovo su najljepši trenuci zbog kojih se najbolje vidi korist ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Bit je da su djeca, nastavnici i svi stanovnici Okučana, osim lijepog izgleda škole koja je u samim središtu mjesta, dobili i dobre uvjete za rad – rekao je Marušić.

U OŠ Ivana Gorana Kovačića u Starom Petrovu Selu vrijednost ulaganja je 2,6 milijuna kuna. Očekuje se ušteda energije od oko 58 posto, i to zahvaljujući zamjeni stare stolarije, obnovi krova te postavljanju nove fasade. Energetska obnova OŠ M. A. Reljkovića u Bebrini obuhvatila je izradu toplinske izolacije vanjske ovojnice te ugradnju termostatskih ventila i solarnih kolektora za grijanje vode. Radovi su vrijedni 2,1 milijun kuna, a očekivana ušteda energije 68 posto.

Obilazak je završen u OŠ Ivana Filipovića u Velikoj Kopanici, gdje očekivana ušteda energije nakon radova vrijednih 3,3 milijuna kuna iznosi 71 posto. 

Počele pripreme Državna izložba lipicanaca 12. svibnja u Slavonskom Brodu wi-fi internet POTPISAN SPORAZUM Internet u 16 brodskih općina