Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U sklopu Erasmus+ projekta

Učenici iz pet zemalja u posjetu Svetoj Nedelji

Foto: Sveta Nedelja
Učenike i profesore dočekao je gradonačelnik Dario Zurovec

U sklopu Erasmus+ projekta zagrebačke IX. gimnazije pod nazivom “LOAD – Life of a Digi”, 46 učenika i 10 profesora iz Poljske, Portugala, Rumunjske, Španjolske i Turske u pratnji ravnateljice Sonje Lušić Radošević i učenika IX. gimnazije posjetilo je 11. prosinca Svetu Nedelju i Gradsku upravu. Učenike i profesore u Gradskoj vijećnici dočekao je gradonačelnik Dario Zurovec.

Na korak do dobivanja sredstava iz EU Brzi internet u Nedelju stiže do kraja 2023.

Cilj projekta “LOAD – Life Of A Digi” promicanje je svijesti o odgovornom korištenju interneta, njegovih resursa i digitalnih tehnologija u svim aspektima života, kao i razvijanje vještina učenika 21. stoljeća kako bi osnažili svoje učenje s pomoću digitalnih web 2.0 alata.

Gradonačelnik Dario Zurovec pozdravio je sve nazočne, te nakon kratkog upoznavanja sa Svetom Nedeljom učenicima zaželio ugodan boravak u Hrvatskoj i istaknuo kako je izuzetno važno ulagati u obrazovanje.

– Vjerujem da ćete ovim posjetom i boravkom steći nova znanja i iskustva koja će vam biti od velike važnosti u budućem radu i obrazovanju. Svima želim mnogo uspjeha i nadam se da ćete nas posjetiti opet – rekao je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec koji je i sam pohađao IX. gimnaziju u Zagrebu. Svim predstavnicima zemalja i koordinatorima projekta, kao i školi domaćinu, uručio je prigodne daro