Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Skrb o najmlađim sugrađanima

Učenicima i udžbenici i bilježnice

Foto: Grad Našice
Želimo svim roditeljima pružiti podršku, ističe gradonačelnik Miletić

Uz kupnju novih udžbenika prošle godine za sve osnovnoškolce u dvije gradske osnovne škole, Grad Našice ove je jeseni odlučio financirati i kupnju radnih bilježnica učenicima.

Uspješni sportaši NK NAŠK slavi 100., a RK Nexe 60. godišnjicu

– Ove godine želimo svim roditeljima uputiti podršku s obzirom na to da je školovanje djece uistinu skupo, a potrebno je nabaviti puno toga. Mislim da ćemo ovom investicijom, u vrijednosti od pola milijuna kuna, dosta pomoći našim roditeljima koji, kao i mi, žele da djeca uspješno završe školu – poručio je gradonačelnik Josip Miletić.

Nakon velikih mjera pronatalitetne politike, dodao je, ovo je još jedan od načina olakšavanja odgoja djeteta, odnosno brige za djecu, uz besplatan obrok u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, koji će se i dalje biti osiguran za sve osnovnoškolce. Sufinancira se i boravak djece u vrtiću i jaslicama s više od 1000 kuna mjesečno po svakom djetetu.

Veliki projekt Obnova svih važnih kulturnih objekata u Našicama

– Ove su mjere jedan od preduvjeta za povećanje nataliteta koji bilježimo u Općoj županijskoj bolnici Našice. Grad prepoznaje trud svih učenika osnovnih i srednjih škola, pa je tradicionalno uoči Dana grada održan svečani prijam učenika s istaknutim rezultatima u ovoj školskoj godini. Njih više od 300, uz čestitke, dobilo je i prigodne poklone. Oni su naša dika i ponos i neka i dalje na ovakav način predstavljaju svoj grad – zaključio je gradonačelnik Miletić