Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Skupština Međimurske županije

Učenicima srednjih škola po 300 kuna za nabavu radnih materijala i pribora

1/2
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Raspisat će se dva natječaja za prodaju građevinskih zemljišta, u gospodarskoj zoni istok i Poslovnom parku Međimurje

Na dnevnom redu 19. sjednice Skupštine Međimurske županije našla se 31 točka. Prihvaćen je, uz ostalo, prijedlog odluke o dodjeli jednokratne financijske potpore redovitim učenicima srednjih škola u iznosu od 300 kuna. Sredstva su namijenjena nabavi radnih materijala i pribora. Oko 1, 2 milijuna kuna potpore za više od 4000 međimurskih srednjoškolaca bit će, kako je najavljeno, isplaćeno na račune srednjih škola najkasnije do kraja listopada.

Međimurska županija raspisat će dva natječaja za prodaju nekretnina i zemljišta. Radi se o šest građevinskih zemljišta u gospodarskoj zoni istok u Čakovcu i nekretninama na području gospodarske zone Poslovni park Međimurje. Za 35 manifestacija i programa iz proračuna Međimurske županije izdvojit će se 177.000 kuna.

ZAVRŠILA ENERGETSKA OBNOVA GRADITELJSKE ŠKOLE ČAKOVEC Ušteda na energentima više od 50 posto

Na prijedlog vijećnika Željka Pavlica prihvaćeni su zaključci o osiguravanju sredstava za obnovu i redovito održavanje mreže pruga i pružne infrastrukture na području Međimurske županije te obnovu, modernizaciju i elektrifikaciju cijele dionice pruge Zaprešić - Novi Marof - Kotoriba. Župan Matija Posavec održao je sastanak s predsjednikom Uprave društva HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem i devetero predstavnika međimurskih gradova i općina. S HŽ Infrastrukturom usuglašeno je da se vodi računa o signalizaciji željezničko-cestovnog prijevoza, modernizaciji svjetlosne signalizacije na željezničkim prijelazima, kao i o remontu pruga. HŽ Infrastruktura pozvana je da osigura dostatna sredstva za obnovu i redovito održavanje mreže pruga i pružne infrastrukture, tim više što su započeli radovi na modernizaciji pruge Čakovec - Mala Subotica, što će omogućiti bržu vožnju.

Zatraženo je i davanje na korištenje željezničkih stajališta općinama i gradovima, kako bi ih se obnovilo i uredilo. Uz to, neki od prostora iskoristit će se kako bi se u njima očuvala bogata međimurska željeznička baština jer dobro je podsjetiti da je prva željeznička pruga u Hrvatskoj sagrađena upravo u Međimurskoj županiji i puštena u promet prije 160 godina.