Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
EDUKACIJU PROŠLE ODGAJATELJICE I ČETIRI SKUPINE DJECE

Učenje engleskog jezika pomoću digitalnih aplikacija u Novskoj

v
1/4
Foto: Grad Novska
Svaka godina učenja u GiGa digitalno-manualnoj aplikaciji podijeljena je na sedam modula.

Kroz projekt stjecanja osnovnih znanja o engleskom jeziku kroz igru, „program učenja engleskog jezika uz pomoću digitalnih aplikacija“, u Dječjem vrtiću „Radost“ Novska, edukaciju su prošle sve odgojiteljice i 4 odgojne skupine djece, rečeno je na prezentaciji programa u novootvorenom Dječjem vrtiću „Stibor“.

Prezentacija na cruiseru STROGI KRITERIJI Prezentacija na cruiseru Mein Schiff 6: Kako se postupa s otpadom

Kako je kazala ravnateljica Ljerka Vidaković, projekt GiGa je doprinos edukaciji djece, koje će se sa znanjem engleskog jezika uključiti i u razvoj gaminga i vido igara. Kako dodaje, „nakon uspješnog provođenja  programa u prvoj godini, s edukacijom će se nastaviti i tijekom ove pedagoške godine“.

Svaka godina učenja u GiGa digitalno-manualnoj aplikaciji podijeljena je na sedam modula. Kroz sve module programa, igrajući se samostalno i u suradnji s odgojiteljem i ostatkom skupine u vrtiću, djeca usvajaju najvažnije modele rada i ponašanja koji su bitni za budući životni uspjeh.

FESTIVAL ZA DJECU Robot Viktorija će zaplesati uz melodiju pjesme 'Novska je moj grad'

Rezultati su iznenađujući, edukacija u Dječjem vrtiću „Radost“ učenja engleskog jezika kroz novi oblik komunikacije preko digitalnih aplikacija, odnosno tableta, bilo je uspješno te su postignuti visoki postotci učenja engleskog jezika i informatičkog obrazovanja djece", rekla je Mirna Šakić, iz gimnazije Gaudeamus, koja je program provodila u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Sloveniji, a prošlo ga je oko 10 tisuća djece i polaznika.

O provođenju projekta, pred predstavnicima dječjih vrtića s područja županije govorile su odgojiteljice, Mirna Mirković i Ivana Štelma, koje su istaknule iskustva i pozitivne reakcije roditelja i djece tijekom edukacija.

Foto: Grad Novska

Istaknuvši zadovoljstvo viđenim, primjer iz Novske provođenje  učenja engleskog jezika uz pomoću digitalnih aplikacija, prema riječima Romana Rosavca, zamjenika župana, moguće je provoditi i u drugim vrtićima Sisačko-moslavačke županije.

Županija potiče Projekt kroz Poduzetnički inkubator PISMO, u kojem je jedan od  5 koraka prema realizaciji „Uvođenje besplatnih tečajeva engleskog jezika u vrtićima“.