Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
sastanak

Udomljavanje kućnih ljubimaca poraslo za 100 posto

1/2
Foto: Grad Varaždin
Udruga Spas uskoro krenuti s edukacijama po svim osnovnim školama, pokrenut će se akcije provjere mikročipiranja, promotivna kampanja udomljavanja te će se održati sastanak s veterinarima

Provedba mikročipiranja pasa, sterilizacija kućnih ljubimaca te poticanje udomljavanja bile su neke od tema sastanka Udruge Prijatelji životinja s predstavnicima Grada Varaždina. Na sastanku su uz gradonačelnika Ivana Čehoka i zamjenicu gradonačelnika Sandru Malenicu sudjelovali i predstavnici Udruge Spas i tvrtke Čistoća koja na svojim kamionima ima istaknute i korisne informacije, priopćili su iz Grada Varaždina.

“solarna revolucija” Više od 270 kućanstava želi fotonaponske elektrane

Na sastanku u Gradskoj vijećnici prezentirana je i slikovnica „Dijete i pas“ koja potiče udomljavanje te je bilo riječi o novom skloništu za mačke koje se planira napraviti uz rijeku Dravu iz sredstava tvrtke Čistoća, a nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s RH.

Foto: Grad Varaždin

Varaždin je istaknut kao jedan od boljih primjera, ali razgovaralo se i o mjerama koje bi poboljšale trenutačno stanje. Tako će udruga Spas uskoro krenuti s edukacijama po svim osnovnim školama, pokrenut će se akcije provjere mikročipiranja, promotivna kampanja udomljavanja te će se održati sastanak s veterinarima. Predstavnici udruge Spas istaknuli su kako je broj udomljavanja kućnih ljubimaca porastao za 100%.