Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Županija brodsko-posavska raspisala još jedan javni natječaj za financiranje projekata

Udrugama koje doprinose razvoju gospodarstva do 20 tisuća kuna

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Zainteresirane se udruge na natječaj mogu prijaviti najkasnije do 15. studenog

Brodsko-posavska županija raspisala je javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija koje doprinose razvoju gospodarstva za 2022. godinu. U županijskom Upravnom odjelu za gospodarstvo i poljoprivredu kažu da udruge mogu  prijaviti aktivnosti u prioritetnom području suradnje s organizacijama civilnog društva i podrške njihovim aktivnostima usmjerenim na razvoj gospodarstva.

Udruge i ostale neprofitne organizacije mogu prijaviti projekte koji sadrže aktivnosti vezane uz izgradnju i jačanje kapaciteta udruga iz područja gospodarstva za sudjelovanje u razvoju i pružanju usluga, organizaciju i promociju manifestacija (kongresa, konferencija, znanstveno-stručnih savjetovanja), promoviranje rezultata rada te za unapređenje turizma u Brodsko-posavskoj županiji organiziranjem sportskih, kulturnih, povijesnih i gastronomskih manifestacija.

Ukupno planirana vrijednost natječaja je 70 tisuća kuna, pri čemu je najniži iznos koji se može odobriti za financiranje pojedinog projekta tisuću, a najviši 20 tisuća kuna. Program se može financirati u stopostotnom iznosu prihvatljivih troškova, pri čemu 
potencijalni prijavitelji nisu dužni osigurati sufinanciranje iz vlastitih sredstava.

U slučaju da se predmetni program ne financira u cijelosti iz proračuna Brodsko-posavske županije, udruga je dužna osigurati preostali iznos. Rok za podnošenje prijedloga je do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 15. studenoga ove godine.