Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Brodsko-posavska županija raspisala javni natječaj, prijave najkasnije do 15. studenog

Udrugama koje doprinose razvoju poljoprivrede 970 tisuća kuna

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Najniži iznos koji može biti odobren za financiranje pojedinog programa je 1000 kuna, najviši 40 tisuća kuna, a programi, projekti i manifestacije mogu biti financirani u stopostotnom iznosu prihvatljivih troškova

Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije objavio je javni natječaj za financiranje programa, projekata i manifestacija udruga koje doprinose razvoju poljoprivrede na području Brodsko-posavske županije za 2022. godinu.

Udruge i ostale neprofitne organizacije mogu prijaviti jednokratne aktivnosti na području podrška u osnivanju te radu i organizacijskom razvoju udruga s područja županije, edukacije članova udruga organiziranjem i sudjelovanjem na tečajevima, osposobljavanjima i posjetima oglednim proizvođačima i uzgajivačima te organizacije manifestacija (pokladna jahanja, natjecanje orača, izbor najuzornije seoske žene itd.) i sudjelovanja na izložbama i sajmovima u svrhu prezentacije, promocije i unapređenja trženja poljoprivrednih proizvoda i njihovih prerađevina.

Ukupna planirana vrijednost natječaja je 970 tisuća kuna. Najniži iznos koji može biti odobren za financiranje pojedinog programa je 1000 kuna, a najviši 40 tisuća kuna.

Programi, projekti i manifestacije mogu biti financirani u stopostotnom iznosu prihvatljivih troškova, a potencijalni prijavitelji i partneri nisu dužni osigurati sufinanciranje iz vlastitih sredstava. U slučaju da program nije u potpunosti financiran iz  proračuna Brodsko-posavske županije, udruga je dužna osigurati preostali iznos do punog iznosa financiranja programa.

Rok za podnošenje prijedloga je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. studenog. Upute i obrasci za prijavu dostupni su na službenoj internetskoj stranici Brodsko-posavske županije www.bpz.hr.