Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Natječaj otvoren do 19. travnja

Udrugama za zaštitu okoliša i prirode 250.000 kuna

okoliš
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija
Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 5.000 kuna, a najveći iznos 40.000 kuna

Zagrebačka županija će u 2018. godini poduprijeti rad udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode s 250.000 kuna. Natječaj za prijavu programa i projekata otvoren je do 19. travnja ove godine.

liječnik Kvalitetnija zdravstvena usluga Za osam punktova posebnog dežurstva 1,2 milijuna kuna

Na natječaj se mogu javiti udruge i druge neprofitne organizacije upisane u Registar udruga Republike Hrvatske koje imaju sjedište u Zagrebačkoj županiji, aktivno djeluju na njenom području i programski su usmjerene na zaštitu okoliša i prirode. Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 5.000 kuna, a najveći iznos 40.000 kuna, priopćili su iz Županije.

Prednost kod dobivanja financijske potpore imat će udruge i druge neprofitne organizacije koje će prijaviti programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije. Prioritet kod dobivanja sredstava imat će programi i projekti koji će provoditi edukacije na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te promovirati životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada. Također, prednost će imati projekti koji nastoje očuvati zaštićena područja te projekti čišćenja divljih odlagališta otpada uz uspostavu mjera za sprječavanje njihovog ponovnog nastajanja, kao i projekti za zaštitu i očuvanje sastavnica okoliša (zrak, tlo i vode) te projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Hotel Princess u Jastrebarskom Hotel Princess Povratnik iz Kanade počeo novi biznis: Domoljublje me potaklo na pothvat

Jedan prijavitelj može prijaviti i ugovoriti samo jedan projekt u okviru ovog natječaja i to na razdoblje provedbe do 31. prosinca 2018. godine. Pritom je važno napomenuti da Županija neće dati financijsku podršku za aktivnosti koje se već financiraju iz nekog javnog izvora u stopostotnom iznosu ili se financiraju po posebnim propisima – odnosno kada je u pitanju ista aktivnost, na istom području, u isto vrijeme i za iste korisnike.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se prijave na natječaj najkasnije do 19. travnja 2018. godine.

Više informacija možete saznati na stranicama Zagrebačke Županije.

Distributivni centar za voće i povrće Dogovorili suradnju Izraelci posjetili Distributivni centar za voće i povrće