Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Hotel Princess

Povratnik iz Kanade počeo novi biznis: Domoljublje me potaklo na pothvat

Hotel Princess u Jastrebarskom
1/5
Foto: Zagrebačka županija
Investicija je vrijedna oko 70 milijuna kuna, a hotel ima 186 kreveta te 11 apartmana, spa, unutarnji bazen, tursku i finsku kupelj

Svugdje je lijepo, ali doma je najljepše, uzrečica je koja je ovih dana vrlo aktualna u Jastrebarskom.

Dragan Vučković, koji je u Kanadi pedesetak godina bio uspješan građevinski poduzetnik, u tom je mjestu sagradio hotel Princess. Kako je Vučković podrijetlom upravo iz jaskanskoga kraja, nije se puno dvoumio gdje će biti 
lokacija hotela čijem su otvaranju prisustvovali župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, kao i 
njegova zamjenica Nadica Žužak.

Distributivni centar za voće i povrće Dogovorili suradnju Izraelci posjetili Distributivni centar za voće i povrće

Potaklo ga domoljublje

Vlasnik hotela ističe da ga je domoljublje potaklo na ovaj pothvat.

– Nikad u tuđini nisam zaboravio voljeti Hrvatsku. Moja obitelj je uvijek bili živa grana hrvatskog stabla. Ovaj projekt je nastao iz ljubavi, iz želje da se nešto pokloni Jaski i Hrvatskoj – rekao je Vučković na otvaranju hotela čime je vrlo jasno izrazio privrženost domovini.

Hotel ima četiri zvjezdice i 186 kreveta u 83 sobe. Osim toga, ima i 11 apartmana, spa, unutarnji bazen, tursku i finsku kupelj te saunu 
i vinoteku. U gradnju ovog hotela uloženo je oko 70 milijuna kuna.

Stjepan Kožić Natječaj do 5. travnja Županija daje 500.000 kn braniteljskim udrugama

Poticaj razvoju turizma

Predstavnici Županije također nisu skrivali svoje veliko zadovoljstvo zbog uspješnog ostvarivanja ovog projekta i otvaranja objekta.

– Spoj ovog hotela i već sagrađenoga kongresnog centra znači dodatni poticaj razvoju turizma. Međutim, Zagrebačkoj županiji nedostaju smještajni kapaciteti. Siguran sam da ovaj hotel s prekrasnim pogledom na okolne, plešivičke vinograde može razvijati kongresni turizam tijekom cijele godine – rekao je Kožić.

Otvorenju hotela prisustvovali su i ministar turizma Gari Cappelli te izaslanik predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović Davorin Štetner.

– Ovaj hotel ponos je ne samo Jaske nego i Hrvatske. On je svjetla zvijezda vodilja hrvatskog turizma, a turizam pokreće gospodarstvo – rekao je ministar Cappelli, dok je Štetner čestitao obitelji Vučković na viziji, upornosti i hrabrosti, odlikama, kako je rekao, svih dokazano dobrih poduzetnika.

bolnica Rijeka Natječaj Županije Za humanitarne, socijalne i zdravstvene udruge više od 2 mil. kuna