Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Natječaj Županije

Za humanitarne, socijalne i zdravstvene udruge više od 2 mil. kuna

bolnica Rijeka
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Županija je u odnosu na 2017. godinu povećala sredstva za 150.000 kuna kojima financira ove organizacije

Zagrebačka je županija raspisala javni natječaj za dodjelu 2,2 milijuna kuna za udruge i ustanove koje građanima pružaju zdravstvene, socijalne i humanitarne usluge.

Zagrebačka županija Za razvoj poduzetništva Županiji dodijeljena nagrada 'Stvaratelji za stoljeća'

Oni koji se prijave moraju već djelovati na području Zagrebačke županije najmanje godinu dana prije dana objave natječaja, a udruge moraju biti upisane u Registar neprofitnih organizacija. Natječaj je raspisan do 5. travnja 2018. godine, a uvjeti su da projekt koji provode ove organizacije mora za korisnike biti besplatan te da oni koji se prijave moraju imate osigurane ljudske i materijalne resurse za provedbu ovih programa i projekta. Programi inače ne smiju trajati dulje od 12 mjeseci, a financijska potpora za pojedini projekt može biti odobrena u iznosu od najmanje pet do najviše 200.000 kuna te se u sklopu ovog natječaja u 2018. može ugovoriti samo jedan projekt.

Ove je godine za zdravstvene, socijalne i humanitarne organizacije namijenjeno 800.000 kuna, za umirovljeničke udruge 1,1 milijun, a za one koji se brinu o žrtvama nasilja u obitelji 300.000 kuna. U Županiji ističu da je iznos u odnosu na prošlu godinu povećan.

– Sredstva u 2018. u odnosu na prošlu godinu ukupno su povećana za 150.000 kuna. Pomoć društvenim skupinama za koje se ovim natječajem izdvajaju sredstva jedan je od prioriteta Županije – pojašnjava zamjenica župana Nadica Žužak i dodaje da se prošle godine preko ovog natječaja financirao 41 projekt, i to u pružanju vrlo širokih usluga, od onih koje se bave slijepim osobama, do organizacija kojima je namjera smanjenje obiteljskog nasilja.

Udruge i neprofitne organizacije prijaviti se mogu na središte Zagrebačke županije, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Ulica grada Vukovara 72/V.

Zagrebački župan Stjepan Kožić Potpisani ugovori Zagrebačka županija dodijelila 3,7 milijuna kuna sustavu civilne zaštite folklor Raspisan javni poziv Za gostovanja kulturnih udruga 350.000 kuna