Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Potpisani ugovori

Zagrebačka županija dodijelila 3,7 milijuna kuna sustavu civilne zaštite

Zagrebački župan Stjepan Kožić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagrebačka županija financirat će sustav zaštite od požara s 3.547.000 kuna, koje su dodijeljene Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije

U povodu obilježavanja Dana civilne zaštite, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je u srijedu s predstavnicima županijskih operativnih snaga sustava civilne zaštite ugovore o dodjeli 3.762.000 kuna, priopćeno je iz Zagrebačke županije.

folklor Raspisan javni poziv Za gostovanja kulturnih udruga 350.000 kuna

"Sve ekstremnije vremenske prilike, kako u ljetnim, tako i u zimskim mjesecima, od vas zahtijevaju više intervencija, stoga su i sredstva u odnosu na prethodnu godinu povećana za 800.000 kuna", istaknuo je Kožić zahvalivši operativnim snagama na akcijama poduzetim proteklih dana na području Žumberka, gdje je zbog velikih snježnih nanosa otežan pristup kućanstvima.

Zagrebačka županija financirat će sustav zaštite od požara s 3.547.000 kuna, koje su dodijeljene Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije. Sredstva u iznosu od 80.000 kuna dodijeljena su Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije za sufinanciranje opremanja županijskih interventnih timova.

Za sufinanciranje redovite djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja za stanicu Samobor osigurano je 70.000 kuna i za stanicu Zagreb 40.000 kuna. Osigurana su i sredstva za sufinanciranje programa Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa u iznosu 25.000 kuna.

Stjepan Kožić 3. Obrtnički forum - Obrtništvo Zagrebačke županije Kožić: Moramo se riješiti predrasuda da je ići u obrtničku školu 'nešto loše'

"Neprestanim ulaganjem u vatrogastvo, posebno kroz nabavu novih vozila i opreme, Zagrebačka županija podigla je našu operabilnost na znatno višu razinu", izjavio je predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Stjepan Ptiček, dodavši da ga posebno veseli što su potrebu za ulaganjem u sustav civilne zaštite prepoznali i gradonačelnici i načelnici.

"Zagrebačka županija među rijetkim je županijama u Hrvatskoj koja intervencije na svom području odrađuje sama i k tome još dobar dio svojih ljudskih i materijalnih resursa daje drugima. Tome najbolje svjedoče operativci na dislokacijama prilikom ljetnih požara i sezona poplava", rekao je Damir Pilčik, pročelnik Područnog ureda Zagreb Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Međunarodni dan civilne zaštite obilježava se 1. ožujka od 1990. godine kada ga je Glavna skupština UN-a odredila kao Svjetski dan civilne zaštite, kao sjećanje na dan kada je 1972. počela s radom Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu sa sjedištem u Ženevi. U Hrvatskoj Dan civilne zaštite obilježava se od 1992. godine.

Najbolji sportaši Zagrebačke županije Dodjela nagrada Melani Adamić Golić i Mario Vavro najbolji su sportaši 2017. godine