Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Dodjela nagrada

Melani Adamić Golić i Mario Vavro najbolji su sportaši 2017. godine

Najbolji sportaši Zagrebačke županije
Foto: Zagrebačka županija
Najbolje su ekipe u 2017. godini bile RK Dugo Selo ‘55 u ženskoj i zaprešićki kuglači u muškoj konkurenciji

Kažu, najvažnije je sudjelovati. No još je ljepše pobijediti, zna to svatko tko se u životu bavio sportom, na bilo kojoj razini i na bilo koji način. Među više od 25.000 aktivnih sportaša na području Zagrebačke županije u petak su u restoranu Konjičkog kluba Trajbar u Zaprešiću odabrani najbolji za 2017. godinu.

Svečanost je organizirala Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, a nagradu za najbolju sportašicu prošle godine dobila je Melani Adamić Golić iz taekwondo kluba iz Zaprešića. Najbolji pak sportaš protekle je godine bio Mario Vavro iz Streličarskog kluba Samobor.

Stjepan Kožić 3. Obrtnički forum - Obrtništvo Zagrebačke županije Kožić: Moramo se riješiti predrasuda da je ići u obrtničku školu 'nešto loše'

Rukometašice kluba Dugo Selo ‘55 dobile su priznanje kao najbolja ženska ekipa 2017. godine, a u muškoj konkurenciji tu je nagradu dobio Kuglački klub Zaprešić. Posebnu nagradu za životno djelo dobio je pak Željko Kiseljak, dugogodišnji sportski djelatnik i tajnik Zajednice sportskih udruga grada Zaprešića.

Posebno valja spomenuti dobitnike nagrada za sportaše s invaliditetom. Član samoborskog Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Synergia Pavao Jozić najbolji je sportaš u toj kategoriji, a u ekipnoj je konkurenciji najbolji bio Atletski klub osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić čestitao je svim dobitnicima. – Zagrebačka županija svake godine izdvaja znatna sredstva kako bi pomogla rad sportaša i sportskih klubova. Ove je godine riječ o 6,8 milijuna kuna koje za to idu iz proračuna, a svakako vrijedi i dodati ulaganja u sportske dvorane koje neprestano obnavljamo i gradimo kako bi sportaši imali primjeren prostor za pripreme i treninge – govori zamjenik župana i dodaje da ne ostaje ravnodušan na jednu kategoriju natjecatelja.

– Oni koji u meni izazivaju najdublje poštovanje sportaši su s invaliditetom – zaključio je Frankić.

Zagrebačka županija Kvalitetna zdravstvena njega Domu zdravlja za specijalizacije 14 mil. kuna Zagrebačka županija Nagrada Međunarodnog odbora za poticanje poduzetništva Županiji titula ‘Stvaratelja za stoljeća’