Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Kvalitetna zdravstvena njega

Domu zdravlja za specijalizacije 14 mil. kuna

Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija
Prošlo je svih 17 prijava za liječničke specijalizacije koje je Dom zdravlja Zagrebačke županije prijavio za novac iz europskih fondova

Gotovo 14 milijuna kuna za 17 specijalističkih usavršavanja doktora medicine povukao je Dom zdravlja Zagrebačke županije iz Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Ordinacija, ilustracija Javni poziv Županija će financirati nabavu medicinske opreme za bolnice i poliklinike

Ministarstvo zdravstva raspisalo je poziv u kolovozu prošle godine za dodjelu bespovratnih sredstava za doktorske specijalizacije, a 11 županija dobilo je ugovore, uključujući i Grad Zagreb. Najviše ih je dobila upravo Zagrebačka županija, i to 14 za obiteljsku medicinu i 3 za pedijatriju, a županijski je projektni prijedlog na natječaju ostvario maksimalnih sto bodova.

Ugovori su u petak dodijeljeni na svečanosti u Velikoj dvorani Ministarstva zdravstva, a u ime Zagrebačke županije nazočila je zamjenica župana Nadica Žužak.

– S obzirom na to da u županiji nemamo općih bolnica, iznimno nam je važno da imamo što kvalitetniju zdravstvenu njegu u domovima zdravlja, a ove bi specijalizacije mogle pomoći u tome. One također pomažu u zadržavanju naših mladih liječnika u Hrvatskoj, što nam je jedan od prioriteta – rekla je poslije svečanosti Žužak te dodala da je posebno ponosna na stopostotnu uspješnost prijava.

Školski udžbenici Dogovor župana Kožića s gradonačelnicima i načelnicima Novi model sufinanciranja - Županija za udžbenike daje 60 posto iznosa