Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Javni poziv

Županija će financirati nabavu medicinske opreme za bolnice i poliklinike

Ordinacija, ilustracija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija
Pravo na podnošenje prijave imaju bolnice i poliklinike sa sjedištem na području Zagreba, koje pružaju specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i usluge bolničkog liječenja za stanovnike Zagrebačke županije

Zagrebačka županija raspisala je javni poziv za sufinanciranje nabave medicinske i laboratorijske opreme bolnica i poliklinika na području Grada Zagreba u 2018. godini te je za tu namjenu osigurano 300.000 kuna.

Naftalan Financira Županija Za branitelje i vatrogasce besplatno liječenje u Naftalanu

Zagrebačka županija na svom području nema opće bolnice te tako želi neposredno sudjelovati u nabavi opreme bolnica i poliklinika u Zagrebu, u kojima se najčešće liječe njezini stanovnici, priopćeno je iz Županije. 

Natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava, tj. najkasnije do 31. listopada ove godine,

Pravo na podnošenje prijave imaju bolnice i poliklinike sa sjedištem na području Zagreba, koje pružaju specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i usluge bolničkog liječenja za stanovnike Zagrebačke županije. Također, moraju imati osigurana vlastita sredstva za nabavu medicinske ili laboratorijske opreme za koju podnose prijavu za sufinanciranje.

Najveći iznos subvencije koju pojedina bolnica ili poliklinika može ostvariti je 50.000 kuna s uključenim PDV-om, odnosno do 50 posto ukupne investicije. Prednost kod odabira imat će ona oprema čija je svrha unapređenje dijagnostike. Nepovratna novčana sredstva bit će isplaćena bolničkim ustanovama isključivo za troškove nabave medicinske i laboratorijske opreme, nakon nabave koju provodi bolnička ustanova.

Obilazak škole u Bistri Vrijednost investicije 30 milijuna kuna Škola stara 50 godina dobiva osam novih učionica, kuhinju, dizalo... Školski udžbenici Dogovor župana Kožića s gradonačelnicima i načelnicima Novi model sufinanciranja - Županija za udžbenike daje 60 posto iznosa