Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Za razvoj poduzetništva

Županiji dodijeljena nagrada 'Stvaratelji za stoljeća'

Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija
Nagradu je Zagrebačka županija dobila za razvoj poduzetništva, a dodijeljena je u Dubrovniku županu Stjepanu Kožiću

Za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi Zagrebačkoj je županiji dodijeljena nagrada “Stvaratelji za stoljeća”.

Zagrebački župan Stjepan Kožić Potpisani ugovori Zagrebačka županija dodijelila 3,7 milijuna kuna sustavu civilne zaštite

Međunarodni odbor odlučio

Dodjeli u Dubrovniku u sklopu Regionalnog summita poduzetnika 300 najboljih prisustvovao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je i preuzeo nagradu.

– Primiti priznanje tako važnog naziva “Stvaratelji za stoljeća” velika je čast, ali isto tako i velika odgovornost i motivacija svima nama da s istim entuzijazmom nastavimo – Kožić nije skrivao čast te je izrazio zadovoljstvo što su prepoznati trud, vizija, ideje i projekti kojima Županija, ali i drugi laureati, daju doprinos razvoju poduzetništva u ovom dijelu Europe.

Osim Zagrebačke županije, u istoj konkurenciji nagradu su dobili i gradovi Šibenik, Pleternica i Ivanec iz Hrvatske, te Podgorica iz Crne Gore.

O dobitnicima je odlučivao Međunarodni odbor za dodjelu nagrada i priznanja, koji se sastoji od 13 članova i na čijem je čelu Siniša Žarić.

folklor Raspisan javni poziv Za gostovanja kulturnih udruga 350.000 kuna

– Projektom dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi “Stvaratelji za stoljeća” želi se odati priznanje poduzetnicima koji su dali svoj maksimum – pojašnjava predsjednik odbora Žarić koji je kao novost u ovogodišnjem programu skupa istaknuo usmjerenost ne samo prema samim poduzetnicima već i onima koji poduzetništvo podržavaju, poput lokalne i regionalne uprave ili potpornih institucija kao što su klasteri, inkubatori...

‘Regije nositelji promjena’

Župan Kožić zahvalio je žiriju koji je među brojnim regijama iz 8 zemalja izabrao upravo Zagrebačku županiju da se danas predstavi kao primjer dobre prakse u poticanju poduzetništva.

– Smatram da gradovi i regije moraju biti nositelji snažnih gospodarskih promjena. Oni utječu na jačanje investicijske aktivnosti, rast izvoznih resursa, povećanje zaposlenosti i rast BDP-a – rekao je Kožić i zaključio da Županija već dvije godine radi na 700 milijuna kuna vrijednom projektu koji će svim kućanstvima i poduzetnicima u županiji omogućiti pristup ultrabrzom internetu.

Stjepan Kožić 3. Obrtnički forum - Obrtništvo Zagrebačke županije Kožić: Moramo se riješiti predrasuda da je ići u obrtničku školu 'nešto loše'