Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska 66 pregleda
U funkciji do proljeća

Ugovorena gradnja sedam dječjih igrališta u Osječko-baranjskoj županiji

dječje igralište
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL/Ilustracija
Župan Ivan Anušić istaknuo je kako je riječ o nastavku ulaganja u jedinice lokalne samouprave, podsjetivši da su dosad izgrađena 102 dječja igrališta, za što je županija izdvojila ukupno 8,2 milijuna kuna

Oko pola milijuna kuna vrijedne ugovore o projektu izgradnje i opremanja sedam novih dječjih igrališta na području Osječko-baranjske županije u srijedu su u Osijeku potpisali župan Ivan Anušić i sedam načelnika općina u kojima će se graditi igrališta.

 Župan Anušić istaknuo je kako je riječ o nastavku ulaganja u jedinice lokalne samouprave, podsjetivši da su dosad izgrađena 102 dječja igrališta, za što je županija izdvojila ukupno 8,2 milijuna kuna.

 - S ovih 500 tisuća kuna gradit će se još sedam igrališta, a svako je vrijedno oko 70 tisuća kuna. Očekujemo da će radovi početi odmah iza Nove godine, a planirano je da svih sedam igrališta bude u funkciji na proljeće 2018. godine - izjavio je novinarima.

 Za novi Zakon o porezu na dohodak Anušić je rekao kako će puno pomoći svim općinama i gradovima na području županije.

 - Apeliram na gradonačelnike i načelnike općina da taj znatan priljev sredstava u proračune iskoriste za pripremu novih projekata za daljnji razvoj općina i gradova, kao što je i zamišljeno "Projektom Slavonija". Mi ćemo i dalje pomagati razvoju svih, pa i najmanjih naselja, jer težimo ravnomjernom razvoju svih dijelova županije -  istaknuo je.

 Ugovore o gradnji igrališta potpisali su načelnici općina Drenje, Feričanci, Vladislavci, Vuka, Semeljci, Ernestinovo i Petlovac.