Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
“Zajedno u športu”

Uključivanje u zajednicu igranjem pikada, plivanjem i kuglanjem

Darko Puljašić
Foto: Grad Požega
U sklopu projekta izradit će se pet različitih programa unapređenja i proširenja sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, a s njima će kontinuirano raditi sportski treneri i fizioterapeuti

Uključivanje osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u društvenu zajednicu kroz sportske aktivnosti cilj je 809 tisuća kuna vrijednog europskog projekta “Zajedno u športu”, čija je uvodna konferencija održana u Požegi. U sklopu projekta izradit će se pet različitih programa unapređenja i proširenja sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, i to za pikado, boćanje, kuglanje, plivanje i tjelovježbu. Sportski treneri i fizioterapeuti kontinuirano će raditi na njihovu integriranju u redoviti program.

Požeški limači Gradu Požegi 1,7 milijuna kuna za cjelodnevni rad vrtića

– Organizirat ćemo sve ono za što imamo mogućnost kako bismo olakšali socijalnu uključivost svih naših sugrađana. Osigurana sredstva uložit ćemo u kvalitetniji i bolji život djece i osoba s invaliditetom – poručio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Djeca i mladi te osobe s invaliditetom čine dvije od četiri velike skupine koje su izložene najvećem riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Nositelj je projekta Požeški sportski savez, a partneri Grad Požega i Sportski klub Croatia. 

eMuzej eMuzej Popularizacija baštine putem mobilne konzole prijem kod gradonačelnika Požeške mažoretkinje osvojile tri zlata, dva srebra i jednu broncu