Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Na natječaj predana projektna dokumentacija za ulaganje u budući centar izvrsnosti

Ulaganje u Srednju školu Prelog da postane centar naprednih vještina i znanja

storyeditor/2024-08-11/MZB.jpg
Foto: Međimurska županija Župan Matija Posavec obišao je Srednju školu Prelog i naglasio važnost ulaganja u obrazovanje kao jedno od prioritetnih područja

Međimurska županija korak je bliže uspostavljanju centra izvrsnosti u Srednjoj školi Prelog, ustanovi koja je to, kako se navodi u priopćenju, zaslužila svojim razvojnim dosezima i rezultatima učenika. Na natječaj je, naime, predana projektna dokumentacija za ulaganje vrijedno 12 milijuna eura, zahvaljujući kojem će Srednja škola Prelog postati centar naprednih vještina i znanja, respektabilno mjesto gdje i učenici i nastavnici imaju priliku za razvoj primjeren dobu u kojem živimo.

U očekivanju rezultata natječaja na koji je ovaj veliki projekt kandidiran, ovih dana započet će i obnova pročelja zgrade Srednje škole Prelog, za što je Međimurska županija osigurala 50.000 eura. Župan Matija Posavec obišao je Srednju školu Prelog i naglasio važnost ulaganja u obrazovanje kao jedno od prioritetnih područja.

– Nastavljamo provoditi plan obnove naših škola i sportskih dvorana te gradnje školskih sportskih objekata, kao i energetsku obnovu obrazovnih ustanova bez stanke, kako bismo dosegnuli cilj – ravnomjernu kvalitetu uvjeta u svim školama. Važna je činjenica da težimo još višim ciljevima kada je o obrazovanju riječ te našim srednjoškolskim ustanovama želimo omogućiti prelazak u višu razinu, u centre izvrsnosti. Dokumentacija koju smo upravo predali na natječaj novi je korak k cilju da Srednju školu Prelog i službeno učinimo centrom izvrsnosti – istaknuo je međimurski župan Posavec.

Do početka nove školske godine zgrada koja je sagrađena prije 180 godina dobit će novo ruho, a osim pročelja uredit će se i okoliš objekta, kako bi ustanova što spremnije dočekala ulazak u veliki projekt transformacije u centar izvrsnosti. Župan Posavec školu je obišao s ravnateljem Srednje škole Prelog Tomislavom Gregurom, predsjednikom županijske Skupštine Dragutinom Glavinom te direktorom poduzeća MIN – Međimurje, investicije, nekretnine Ivanom Vinkovićem.

storyeditor/2024-08-09/PXL_010922_95405732.jpg Jedinstvena aplikacija preko koje će građani Osijeka imati sve što im je potrebno Osijek će imati jedinstvenu gradsku aplikaciju, prvu u Hrvatskoj storyeditor/2024-08-09/miran_2.jpg Grad Bjelovar uručio je Miranu 10.000, a treneru Bošnjaku 3000 eura Slavlje u Bjelovaru – brončani Miran Maričić dočekan kao heroj storyeditor/2024-08-09/smz_b_slager_buduci_centar_komepetncije_tehnicke_skole_sisak_foto_sisacko_moslavacka_zupanija.jpg Najveći interes budući srednjoškolci pokazali su za tehničke smjerove Regionalni centar kompetentnosti podiže standard obrazovanja