Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Međunarodni sajam

Ulaznica za ovogodišnji Viroexpo bit će samo 1 euro

1/2
Foto: Virovitičko-podravska županija
Poznato je da će zemlja partner biti Bosna i Hercegovina, a županija partner Ličko-senjska županija. BiH je već jednom bila zemlja partner Viroexpoa, konkretno 2009. godine. Bosna i Hercegovina važan je partner Viroexpoa jer na njemu kontinuirano sudjeluje od 2001. godine, od trenutka kada je sajam, zahvaljujući sudionicima iz BiH i Mađarske, prvi put dobio predznak međunarodni.

– I dok drugi cijene zaokružuju na više, mi smo zaokružili na manje. Ulaznica za ovogodišnji Viroexpo bit će jedan euro – kazao je nakon sastanka Organizacijskog odbora 26. Viroexpoa virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Međunarodni sajam poduzetništva, obrtništva i poljoprivrede koji ima tradiciju od 1996. godine i koji je tijekom tog razdoblja dosegnuo status “jednog od tri najbolja u Hrvatskoj” održat će se od 17. do 19. veljače u Virovitici.

”Opstao jer ima dušu”

– Trenutačno imamo popunjeno oko 50 posto izlagačkog prostora, sajam će i ove godine biti pun, a mi kao organizatori brinemo se da na njemu imamo pregršt sadržaja – podcrtao je župan Andrović.

I ove godine sajam zajednički organiziraju Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, a tehnički organizator je Viroexpo d. o. o. Pokroviteljstvo je prihvatilo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

– Svih ovih godina sajam je bio skladna simbioza svih organizatora. Svatko je dao svoj doprinos u svom segmentu. Zato je sve ove godine sajam opstao jer je uvijek imao dušu, jer smo svi mi davali sebe kako bi on uspio. Tako će biti i ove veljače – naglašava direktor Viroexpoa Bojan Mijok.

Ove godine Viroexpo vraća se u svoj “zimsko-proljetni termin”. Prošle godine održan je u rujnu.

– Zbog koronavirusa sajam nismo organizirali ni 2020. ni 2021. Nama su izlagači 2020., kada smo ga odgodili desetak dana prije otvorenja, platili svoje sudjelovanje i naša obveza i dužnost bila je organizirati ga 2020. godine, jer su naši vjerni izlagači svoj izlagački prostor platili. No cijeneći želje upravo njih, naših izlagača, Viroexpo smo vratili u njegov prvotni zimsko-proljetni termin – ističe Mijok.

Tako će Viroexpo biti jedan od prvih sajmova u ovoj godini. Sadržajno će, najavljuje se, biti bogatiji nego prijašnjih sezona.

– Svi veliki izlagači, među kojima je i Podravka, potvrdili su nastup na 26. Viroexpou. Imat ćemo kvalitetna stručna predavanja, koja će i ove godine ciljati na poljoprivrednike, gospodarstvenike, poduzetnike i obrtnike. Hrvatska gospodarska komora organizirat će okrugli stol na temu “nedostatka radne snage”. Svih ovih godina Viroexpo je bio važan gospodarski segment ovog područja. Uvijek smo pružali ruku našim gospodarstvenicima, a opet sadržajno bili dostupni našim posjetiteljima. Tako će biti i ove godine – kaže Mijok.

I ove godine u program održavanja uključit će se Turističke zajednica Virovitičko-podravske županije, s turističkim zajednicama s ovog područja, a gradovima i općinama iz VPŽ-a. Bit će tu i nastupi srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije, a vraćaju se i vinari pa će se doznati tko ima najbolje vino Viroexpoa.

– Viroexpo je gotovo tri desetljeća jedna od najvećih manifestacija u Republici Hrvatskoj. Kvalitetna suradnja te prijateljski i partnerski odnosi izlagača i sajma Viroexpo temelj su uspješnosti našeg postojanja. I zato je nama uvijek bio cilj da i posjetitelji i izlagači na najbolji mogući način dožive prezentaciju proizvoda i usluga koja se predstavlja na našem sajmu – zaključio je direktor Viroexpoa Bojan Mijok.

BiH zemlja partner

Poznato je da će zemlja partner biti Bosna i Hercegovina, a županija partner Ličko-senjska županija. BiH je već jednom bila zemlja partner Viroexpoa, konkretno 2009. godine. Bosna i Hercegovina važan je partner Viroexpoa jer na njemu kontinuirano sudjeluje od 2001. godine, od trenutka kada je sajam, zahvaljujući sudionicima iz BiH i Mađarske, prvi put dobio predznak međunarodni.

U Virovitičko-podravskoj županiji, prema procjeni, živi oko 5000 Ličana, a najaktivnije su im zajednice u Virovitici i Slatini. Osim toga, Virovitičko-podravska županija, ili udruge s našeg područja, godinama su sudionici jedne od najvažnijih manifestacija u Lici – “Jesen u Lici”, na kojoj vrijedni obrtnici i poduzetnici s naših prostora predstavljaju svoje usluge i proizvode. Zbog svega toga, ali i dugogodišnjeg nastupa ličkih gospodarstvenika, obrtnika i poduzetnika na ovom sajmu, Ličko-senjska županija bit će županija partner na 26. Viroexpou.

MEĐUNARODNA SURADNJA Boban: Županija nastavlja suradnju s Državom Izrael OPG obitelji Radenović Suvremena farma za tovno gospodarstvo omogućuje uzgoj više junadi Međunarodni sajam BiH će biti zemlja partner Viroexpoa