Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Uložit će se 13,4 mil. kuna za promet i gospodarstvo

Radovi - ilustracija
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Na području Zagrebačke županije aktivno je dvadesetak poduzetničkih zona u kojima posluju brojne domaće i strane tvrtke, a u njihovu gradnju i opremanje Županija je uložila više od 50 milijuna kuna.

Bespovratna sredstva u iznosu od 13,4 milijuna kuna “odlaze” u gradove i općine Zagrebačke županije, i to za projekte u prometu i komunalnoj infrastrukturi te za gradnju i opremanje poduzetničkih zona i inkubatora.

U VELIKOJ GORICI Otvorena i treća COVID ambulanta

– Svi gradovi i općine koji su prijavili projekte i ispunjavali kriterije natječaja, dobili su županijska sredstava! Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji između gradova, općina i Županije, do 13,4 mil. kuna za promet i gospodarstvo sada su realizirani brojni projekti, a ovih 13,4 milijuna kuna konkretan je nastavak te suradnje s ciljem podizanja kvalitete života i ravnomjernog razvoja cijele županije – istaknuo je župan Stjepan Kožić.

Najviše sredstava ulaže se u gradnju prometne infrastrukture. Po milijun kuna dodijeljeno je za vodoopskrbu i zbrinjavanje otpadnih voda, dok je 1,2 milijuna kuna dodijeljeno za zbrinjavanje otpada. Što se tiče komunalne infrastrukture, javljaju u Županiji, realizirat će se 44 projekta gradnje novih te sanacije i održavanja postojećih komunalnih objekata i prometnica. Na području Zagrebačke županije aktivno je dvadesetak poduzetničkih zona u kojima posluju brojne domaće i strane tvrtke, a u njihovu gradnju i opremanje Županija je uložila više od 50 milijuna kuna.

Beba - ilustracija POTICANJE NATALITETA Do 1000 kuna za svaku bebu odsad se može putem usluge e-Novorođenče

– Želimo privući nove investitore, a trend je pokazao da investitori idu gdje je dobra infrastruktura. Stoga smo rebalansom proračuna sredstva za infrastrukturu u poduzetničkim zonama povećali za milijun kuna – naglasio je župan Kožić.