Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U Dugom Selu održani sportski susreti umirovljenika Zagrebačke županije

Umirovljenici se družili uz šah, belot, pikado i potezanje užeta

Foto: Dražen Kopač
Došlo je 1200 umirovljenika iz 29 općinskih i gradskih udruga. I super su se proveli

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije organizirala je tradicionalne sportske susrete, događaj u kojem se stanovnici starije životne dobi druže i rekreiraju. Sudjelovali su umirovljenici iz 29 općinskih i gradskih udruga, njih oko 1200, a natjecali su se u šahu, belotu, pikadu, streljaštvu, kuglanju i potezanju užeta.

– Umirovljenici žele ove susrete – kratko je prokomentirao Josip Jakopač, predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije. Susrete je otvorio zamjenik župana Damir Tomljenović.

– Dani korone su, nadam se, prošli. Možemo se opet okupljati i družiti. A upravo je druženje svima nama, a posebno umirovljenicima, jako nedostajalo – rekao je Tomljenović, obećavši da će Županija i dalje biti uz umirovljenike.

– U proračunu imamo predviđena sredstva, oko milijun kuna godišnje, za programe umirovljenika. Pomagat ćemo im i dalje u svemu onome što će od nas tražiti – rekao je Tomljenović.

Sudionicima susreta također su se obratili Stjepan Jambrišak, predsjednik Udruge umirovljenika Dugog Sela i dugoselski gradonačelnik Nenad Panian.

– Šator je pun ljudi, važno nam je da se oni vesele, da vide da nismo zaboravili na njih, da su oni ovome društvu i dalje vrlo vrijedni – rekao je gradonačelnik Panian.