Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
OBAVLJEN TEHNIČKI PREGLED

Uporabna dozvola za prvu etapu sanacije Grabovice

Uporabna dozvola za prvu etapu sanacije Grabovice
Foto: Grad Dubrovnik
Grabovica ima cilj veću zaštitu ovoga područja čime se maksimalno smanjuje mogućnost utjecaja Grabovice na onečišćenja okoliša. Radove je izvela tvrtka G.T. trade doo iz Splita.

Nakon obavljenog tehničkog pregleda Grad Dubrovnik dobio je uporabnu dozvolu za prvu etapu sanacije i zatvaranja odlagališta otpada Grabovica.

ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA OSNOVNE ŠKOLE DONJA DUBRAVA Na toplinskoj energiji uštedjet će čak 54 posto

Ovom 12 i pol milijuna kuna vrijednom investicijom ostvaren je prvi preduvjet potpunog zatvaranja odlagališta. U sljedećem razdoblju očekuje se i početak druge faze nakon čijeg završetka će uslijediti i potpuno zatvaranje odlagališta Grabovica. Završetkom prve faze radova saniran je dio zatvorenog tijela odlagališta i prostor aktivnog dijela odlagališta s obodnim kanalima i ogradom.

Ovim projektom izgrađene su nove građevine čija je svrha povećavanje zaštite na odlagalištu Grabovica te je tako izgrađena cisterna za tehnološku vodu, sabirni bazen za otpadne i pročišćene tehnološke vode, a napravljen je i novi separator ulja i masti za plato za pranje vozila i vaga. Ujedno su u potpunosti rekonstruirane prateće građevine (ulazno – izlazne zone).

Osnovna škola Hodošan ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA OSNOVNE ŠKOLE HODOŠAN Pet milijuna kuna za manju potrošnju energije

Ovim projektom obuhvaćena je i sanacija kazeta s odvodnjom, a uz sve je povećan i kapacitet postojećih laguna za procjedne vode. Prva faza sanacije i zatvaranja odlagališta Grabovica ima cilj veću zaštitu ovoga područja čime se maksimalno smanjuje mogućnost utjecaja Grabovice na onečišćenja okoliša. Radove je izvela tvrtka G.T. trade doo iz Splita.