Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Investicija u Područnu školu od 212.000 kuna

Uređena učionica u Detkovcu

Učionica je uređena u Mjesnom domu, a u njoj je troje đaka
1/9
Foto: Kristijan Toplak
Volio bih da je u Detkovcu više djece, da ih ima za jedan razred, jer tada bismo mogli razgovarati i o gradnji nove škole, rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović

Đaci u Detkovcu više ne slušaju nastavu u neadekvatnim uvjetima. Uređena je, naime, učionica u Područnoj školi u Detkovcu, koja se nalazi u Mjesnom domu. Vrijednost je radova 212.000 kuna, a financirali su ih Virovitičko-podravska županija i Općina Gradina. Prostor je kompletno adaptiran, a učenici su dobili i novi namještaj.

Kada bude sagrađena ta dionica, četverotračna brza cesta u punom profilu, od Virovitice do Zagreba stizat će se za svega 60 minuta vožnje Potpisan ugovor za ishođenje dokumentacije vrijedan 33,6 milijuna kuna Posljednji korak prije gradnje 60 kilometara brze ceste od 
Bjelovara do Terezinog Polja

– Nije važno gdje netko živi, u velikom gradu ili malom naselju, na nama je da im omogućimo uvjete koji su dostojni i primjereni jer sve su to naša djeca – podcrtao je župan Igor Andrović, na čiju je inicijativu učionica i uređena.

Područna je škola u sastavu OŠ Gradina, a pohađa je troje učenika. Dvoje su prvašići, a jedan je u drugome razredu. Iduće jeseni u tim će klupama sjediti petero đaka jer će im se pridružiti još dva prvašića.

Posjetiteljski centar u Noskovcima Uređenje Posjetiteljskog centra u Noskovcima U Dravskoj priči zimski vrt, ali i mobilni hologram

– Volio bih da je u Detkovcu više djece, da ih ima za jedan razred, jer tada bismo mogli razgovarati i o gradnji nove škole. Ovako smo adaptirali prostor Mjesnog doma jer je to bilo zasad najbolje rješenje. Osim što gradimo nove škole, kupujemo i novu opremu djeci i profesorima, tu je i centar izvrsnosti u Gimnaziji Petra Preradovića, a uskoro počinje i energetska obnova četiri naše škole, vrijedna oko 20 milijuna kuna. Ulaganje u obrazovanje ne znači samo razvoj društva, već i razvoj gospodarstva – istaknuo je župan.

– Ovo će puno značiti i za općinu Gradina, ali posebno za Detkovac u kojem je oko 300 stanovnika – zahvalio je Marko Ajček, načelnik Općine Gradina. Župan Andrović je nadalje, obišao i zgradu Područne škole u Novom Gracu, gdje je, također novcem Virovitičko-podravske županije, postavljena nova stolarija.

virovitica Javni poziv Županija subvencionira kamatu kredita za sjetvu