Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Radovi u hramu kulture

Uređuje se velika koncertna dvorana u HNK

Uređenje koncertne dvorane u HNK Varaždin
1/7
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Gradonačelnik je pozvao tvrtke i građane da svojim donacijama pomognu u uređenju dvorane čije se otvaranje očekuje 7. listopada

U zgradi Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu obnavlja se velika koncertna dvorana. Radilište je obišao gradonačelnik Ivan Čehok u pratnji zamjenice Sandre Malenice, pročelnice Draženke Dević i intendantice kazališta Jasne Jakovljević.

– Koncertna dvorana zasjat će u punom sjaju – rečeno je.

Sastanak predstavnika 16 mjesnih odbora Koordinacija Novih 10.000 besplatnih priključaka na internet

Postavlja se i lift koji će moći koristiti slabije pokretne osobe i doći do gledališta kazališta na svim razinama. Gradonačelnik je pozvao varaždinske tvrtke i građane da donacijama pomognu u uređenju dvorane čije se otvaranje očekuje 7. listopada. Na ulazu u dvoranu bit će postavljena mramorna ploča na kojoj će biti ispisana imena svih donatora, istaknuto je tijekom obilaska HNK-a.

– Radovi na obnovi kazališta pokrenuti su još 2005. i uz pomoć ministarstva u obnovu je već uloženo više od 10 milijuna kn. Nakon obnove dvorane na red dolazi i obnova gledališta i same scene – najavili su u Gradskoj upravi.

Zgrada je sagrađena 1873. prema projektu bečkog arhitekta Hermanna Helmera. Prije pet godina varaždinski HNK dobio je odlukom Sabora status nacionalnoga kazališta, čime je ta kazališna kuća postala ravnopravna onima u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci. Inicijativu su pokrenuli Grad Varaždin i HNK.

Ufuraj se i pukni Posljednja klapa Treba nam serija slična "Našem malom mistu"