Izbornik
Naslovnica Općine Gunja
ZAPOČELI RADOVI NA SANACIJI I ASFALTIRANJU

Uređuje se nogostup u Ulici Vladimira Nazora

Foto: Općina Gunja
Prema riječima načelnika Općine Gunja Ante Gutića, ukupna vrijednost radova iznosi oko 530.000 kuna

Započeli su radovi na rekonstrukciji nogostupa u Gunji u Ulici Vladimira Nazora od kućnog broja 296 do 358.

Završen natječaj za sufinanciranje programa Milijun kuna za sportske i kulturne udruge, prijevoz umirovljenika, Crveni križ, DVD Gunja, djecu s posebnim potrebama...

To je omogućilo neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine pa bi planirani radovi trebali biti gotovi za nekih desetak dana. Prema riječima načelnika Općine Gunja Ante Gutića, ukupna vrijednost radova iznosi oko 530.000 kuna.

– Do kraja godine planiramo završiti kompletnu stranu ulice Vladimira Nazora s parnim kućnim brojevima. Već sada se primjećuje veliko zadovoljstvo mještana koji prolaze tim dijelom ove ulice u Gunji – rekao je Gutić.

To neće biti kraj radovima u ovoj ulici s obzirom na to da je u planu urediti nogostup i na neparnoj strani ulice. Za taj posao naručena je izrada projektne dokumentacije, a početak radova očekuje se tijekom 2022. godine. Vjerojatno će se i ta strana ulice raditi u dionicama, odnosno koliko bude osigurano novca.Prema najavi Gutića nogostupi u Gunji će se uređivati i sanirati i u drugim ulicama.

OPĆINA ČEPIN Projekt za mlade – novim znanjem do novih ciljeva

Dio tih nogostupa će biti asfaltiran, a dio će se betonirati za što će biti iskorišteni zaposleni u javnim radovima.

– Kada završimo s tim poslom mještani Gunje dobiti će na kvaliteti života – istaknuo je Gutić.

U međuvremenu u Gunji se obavljaju i drugi infrastrukturni radovi. Jedan od njih je sanacija i asfaltiranje ulica. Plan je da sve ulice u Gunji budu asfaltirane do kraja 2022. ili najkasnije početkom 2023.