Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Zlatne plakete

Uručena priznanja najboljim tvrtkama u SMŽ u 2017. godini

Dodijeljena priznanja Zlatna kuna
1/6
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Zlatnu plaketu u kategoriji inovativnih djelatnosti dobila je Razvojna agencija SIMORA za svoj projekt Poduzetničkog inkubatora PISMO i razvoja gaming industrije

"Statistički pokazatelji jasno govore da je za rast BDP-a u ovoj godini od 2,5 posto prije svega zaslužan rast izvoza. Nešto manje osobna potrošnja i investicije, no brine nas podbacivanje industrijske proizvodnje. Stoga je dobro da su današnje nagrade Županijske HGK dobile upravo tvrtke iz prerađivačke industrije", rekao je u srijedu u Sisku Dragan Kovačević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore na dodjeli zlatnih plaketa najboljim tvrtkama u Sisačko-moslavačkoj županiji u 2017. godini.

Čelnici lobiraju da skelski prijevoz dobije status kao i brodski na Jadranu Nužne za život Pomoć općinama za skelski prijevoz preko rijeke Save

Bodovane po 20 kriterija, među kojima su i ulaganje u investicije, povećanje zaposlenosti, implementacija inovacija i sudjelovanje u izvozu, najboljim su se lani pokazale Drvni centar Glina u kategoriji velikih trgovačkih društava, MMM- Vukelić d.o.o. iz Brestače, u kategoriji srednjih trgovačkih društva te Sano d.o.o. Popovača, u kategoriji malih tvrtki.

Zlatnu plaketu u kategoriji inovativnih djelatnosti dobila je Razvojna agencija SIMORA za svoj projekt Poduzetničkog inkubatora PISMO i razvoja gaming industrije dok je posebno priznanje za doprinos stvaranju uvjeta za razvoj gospodarstva te za 20 godina kontinuiranog djelovanja dobio Hrvatski centar za razminiranje.

Kristalnu kunu za najuspješnije trgovačko društvo u županiji u razdoblju od 2014. do 2016. primili su predstavnici sisačke tvrtke Mlin i pekare, a podijeljeno je i tridesetak priznanja za kontinuirano djelovanje tvrtki.

Produženi boravak u OŠ Sela sve su veće potrebe Produženi boravak u OŠ Sela