Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
DIO PROJEKTA “TEŠKOG” 888 MILIJUNA KUNA

Uskoro 53 kilometra novih vodovoda

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Radovi su počeli 18. siječnja, a traju do 11. veljače 2022. godine

U tijeku je izgradnja i rekonstrukcija 53 kilometra novih vodoopskrbnih cjevovoda i pripadnih objekata (precrpne stanice, vodotornjevi, priključci) na vodoopskrbnom području Dubrava. Radovi su to u sklopu Projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb istok“ sufinanciranog iz Kohezijskog fonda EU „Operativni program konkurentnost i kohezija 2014 – 2020“., koji je vrijedan čak 888 milijuna kuna. Radovi na magistralnom vodoopskrbnom cjevovodu provode se u naseljima Dubrava, Novaki, Kunđevac, Gornji i Donji Vukšinac i Kabal, a planirani završetak je za godinu dana, točnije 11. veljače 2022.

POTPISAN UGOVOR S NAJPOVOLJNIJIM IZVOĐAČEM RADOVA Počinje gradnja kanalizacije i vodovoda za pola milijarde kuna

– Naručitelj radova je javni isporučitelj vodnih usluga Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije d.o.o. U sklopu radova izvode se kućni priključci, uključujući i vodomjerna okna sa svim pripadnim elementima. Priključak je za nove korisnike besplatan i u potpunosti sufinanciran preko projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb istok“, a to obuhvaća i izradu kućnog priključka na cjevovodima u granicama zahvata Projekta od vodovodne instalacije do vodomjernog okna – objašnjavaju u Općini Dubrava.

Radovi cjelokupnog projekta, inače, obuhvaćaju gradnju novih cjevovoda u dužini od 222,8 kilometara, rekonstrukciju postojećih 9,25 kilometara cjevovoda, gradnju pet vodotornjeva, pet crpnih stanica i rekonstrukciju precrpne stanice Lonja. Sa sadašnjih 3000 priključaka sagradit će se još 5000, čime se čini veliki korak na područjima bez metra javnog vodovoda.