Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Županijska Lučka uprava dobila pravomoćnu građevinsku dozvolu

Uskoro dogradnja i proširenje luke Prigradica u Blatu

Foto: DNŽ
Osim luke u Prigradici, Dubrovačko-neretvanska županija započinje i rekonstrukciju i nadogradnju luke Ubli na Lastovu te izgradnju luke Perna u Općini Orebić na Pelješcu

Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije ishodila je pravomoćnu građevinsku dozvolu za projekt dogradnje i proširenja luke Prigradica u Općini Blato. Zahvatom je planirana dogradnja postojećeg lukobrana, novi valobranski objekt s podmorskim pragom te izgradnja sekundarnog lukobrana.

Ova investicija iznimno je bitna za tamošnji akvatorij jer postojeći lukobran nije dostatan za zaštitu područja i prihvat plovila za jakog vjetra. Stvorit će se preduvjeti prihvata plovila javnog pomorskog prometa te prihvata i sigurnog boravka izletničkih plovila. Procijenjena vrijednost projekta je 110 milijuna kuna.

Projekt dogradnje i proširenja Luke Prigradica jedan je od projekata lučke infrastrukture koje uspješno razvija Dubrovačko-neretvanska županija. U tijeku je realizacija Nove luke Korčula – luke Polačište, kao i Pomorsko-putničkog terminala u Veloj Luci.

Već prije završeni su projekti nadogradnje Luke otvorene za javni promet u Trpnju, rekonstrukcija lukobrana Puntin, kao i nadogradnja i obnova luke u Donjem Čelu. Pred nama je, uz luku u Prigradici, i rekonstrukcija i nadogradnja luke Ubli na Lastovu te izgradnja luke Perna u Općini Orebić na Pelješcu.