Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka 386 pregleda
40. rođendan dvorane Brezovica

Uskoro i novi sustav videonadzora važnog sportskog objekta

Sportska dvorana Brezovica
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Dvorana je puna svaki dan od 7 do 23 sata. Od jutra do popodne tu su učenici, a navečer sportski klubovi

Prije 40 godina otvorena je Sportska dvorana “Brezovica” u Sisku, koja je omogućila učenicima i sportašima vrhunske uvjete za provođenje zdravstvene kulture te sportskih aktivnosti.

Edukativni program policije za buduće vozače KLIK – navika odgovornog ponašanja U simulatoru sudara učili zašto je važno koristiti pojas u vožnji

– Osim za nastavu, treniranje i natjecanja, u dvorani se često održavaju i različite manifestacije te koncerti. Nastavu u njoj održavaju učenici OŠ “Braća Bobetko”, Tehničke škole Sisak i Industrijsko-obrtničke škola od sedam ujutro do kasnih popodnevnih sati, a nakon toga Zajednica sportskih udruga grada Siska rabi dvoranu do 23 sata, tj. sportski klubovi. Vikendom su sportska događanja, utakmice i natjecanja te druge manifestacije – ističe Slađana Tadić, ravnateljica Industrijsko-obrtničke škole Sisak, koja upravlja dvoranom.

Na svečanosti u povodu okruglog rođendana dvorane bio je i zamjenik župana Ivan Celjak. Županija svake godine financira održavanje dvorane.

– Prošle smo godine za ovu dvoranu izdvojili 150.000 kuna za održavanje dvorane, oko 90.000 kuna za sufinanciranje troškova struje, oko 100.000 kuna za vodu, dakle ukupno gotovo 350.000 kuna u 2017. godini. Ove smo godine planirali 500.000 kuna za uvođenje novog sustava videonadzora, sustava vatrozaštite, a planirali smo i izmjenu jednog dijela stolarije – zaključio je Ivan Celjak.

Riječni kruzer u Sisku Sisak Riječni kruzer Prinzessin Sisi doveo oko 150 stranih turista