Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Važan projekt

Uskoro kreće izgradnja vodovoda za naselja Brest Pokupski i Mala Gorica

magistralni vodovod
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell/Ilustracija
Cilj je poboljšanje životnih uvjeta sela i razvojnog potencijala, a na taj način će pitku vodu dobiti 789 stanovnika ta dva sela

Gradski vijećnici dali su potrebnu suglasnost gradskoj komunalnoj tvrtki Privreda za projekt izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda za naselja Brest Pokupski i Mala Gorica u dužini od 13.543 metara.

Kako je rečeno cilj je poboljšanje životnih uvjeta sela i razvojnog potencijala, a na taj način će pitku vodu dobiti 789 stanovnika ta dva sela. Voda bi do njih trebala stići za tri godine, a od 9,25 milijuna kuna, koliko će koštati izgradnja, 85 posto financira se iz europskih fondova, a ostatak iz državnih izvora.

HDZ-ov vijećnik Mihael Jurić zanimao se za sudbinu sličnog projekta za vodoopskrbu područja Hrastovice, Taborišta i Budičine, za koji postoji i ishođena građevinska dozvola.

"Taj projekt je bio kandidiran iz redovnog plana upravljanja Hrvatskih voda. Dobili smo informaciju da u plan za 2018. nije ušao u prvom krugu i da će sada biti u rebalansu. Rebalans plana Hrvatskih voda još uvijek nije usvojen pa o tome nemamo informaciju. Intenzivno radimo na tome i tražit ćemo od ministra da nam se to uvrsti u rebalans plana upravljanja vodama za 2018.godinu", rekao je direktor Privrede Zoran Zechner.

udžbenici Prvi dan škole Zagreb Petrinji donirao udžbenike