Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Prvi dan škole

Zagreb Petrinji donirao udžbenike

udžbenici
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija
Petrinjski školarci, njih oko 1600 u pet osnovnih škola, i ove godine su dobili besplatne udžbenike, zahvaljujući donaciji Grada Zagreba

Iz zagrebačkog je proračuna za tu svrhu, sukladno Povelji o suradnji i prijateljstvu Gradova Petrinje i Zagreba, izdvojeno 921.618,83 kuna.

"Koristit ćemo udžbenike koje smo prošle godine koristili, a dio koji je oštećen dobili smo od Grada Zagreba. Vrijednost udžbenika za Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića je 323 tisuće kuna", rekla je Ruža Novaković, ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića u koju je ove godine upisano 590 učenika.

"Posebno me veseli što smo prošle godine imali u prvi razred upisano 154 djece, ove godine upisano je preko 190 djece u prve razrede, 44 njih više. Mi dajemo naknadu za svako novorođeno dijete od dvije tisuće kuna, osiguravamo školu plivanja, dnevni boravak… više od milijun kuna ulažemo u naše škole. Postali smo Grad prijatelj djece i to je ono što je naša trajna vrijednost, voditi brigu o djeci", dodao je petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Reformista Darinko Dumbović.

Općina Velika Ludina Suradnja Sisačko-moslavačke županije i Općine Velika Ludina Oni ne trebaju besplatne udžbenike, svi će imati tablete