Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Povećanje sigurnosti u prometu

Uskoro kreću radovi na novom kružnom toku

1/3
Foto: Grad Đurđevac
Ovo je samo nastavak suradnje sa ŽUC-om na projektima kojima se povećava sigurnost sudionika u prometu na našem području, kazao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči

U suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama, Grad Đurđevac uspješno je prijavio još jedan zajednički projekt. Cilj ovog projekta je povećanje sigurnosti u prometu, a radi se o projektu rekonstrukcije raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže.

Novac za obnovu nakon potresa Sudjelovali na aukciji i donirali slike za akciju Slikari i kipari za Markuševec

Projekt je prijavljen na raspisani poziv iz područja sigurnosti prometa na cestama na području Hrvatske u 2020. godini s obzirom na to da je riječ o vrlo opasnom raskrižju za sve sudionike prometa.

Nakon što je stigla pozitivna Odluka o sufinanciranju projekta, pripremljena i prikupljena je sva potrebna projektna dokumentacija te je raspisana javna nabava.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna kuna, a s obzirom na to da se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, Ministarstvo unutarnjih poslova projekt će sufinancirati sa 700.000 kuna, a preostali dio je osiguran u proračunu Grada i ŽUC-a.

Foto: Grad Đurđevac

Radovima je predviđena površinska rekonstrukcija raskrižja, odnosno uklonit će se postojeći asfalt i rubnjaci, a zatim slijedi izmještanje stupova javne rasvjete, rekonstrukcija mreže oborinske odvodnje te priprema posteljice, postava novih betonskih rubnjaka i asfalterski radovi.

- Gradnjom kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Miroslava Krleže na Grkinsku ulicu. Ovo je samo nastavak suradnje sa ŽUC-om na projektima kojima se povećava sigurnost sudionika u prometu na našem području - kazao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Za osnovnoškolce Aerobikom započelo Ljeto u knjižnici

Posjetimo, u Đurđevcu je završen i projekt rekonstrukcije kolnog i pješačkog pružnog prijelaza u Vinogradskoj ulici, sagrađen je novi kružni tok koji povezuje ulice Matije Gupca, Grkinsku i Antuna Radića, proširen je cestovni most u Antuna Radića, a završeni su i radovi na kružnom toku na raskrižju Ulice grada Vukovara, Radničke ceste i Kolodvorske ulice.