Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ODRŽANA SJEDNICA SKUPŠTINE

Uskoro natječaj za stipendije

Foto: Zagrebačka županija
Članovi Skupštine prošli tjedan prihvatili su i izmjene dosadašnjih kriterija izvrsnosti

Županijska skupština Zagrebačke županije prošlog je tjedna održala sjednicu, a na njoj je prihvatila polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci 2020. godine. Prema njemu, za konsolidirani proračun ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od 493.961.839,39 kn i ispunjeni su na razini 41,93 posto plana. U istom razdoblju ostvareni rashodi konsolidiranog proračuna iznose 425.102.738,52, što predstavlja 36,09 posto plana.

SLAVLJE U G. MARINKOVCU Završena obnova društvenog doma

Na sjednici je Skupština podržala osnivanje Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, a osnivačkim ugovorom predviđa se sufinanciranje Fonda na način da Vlada Republike Hrvatske izdvaja 70 posto, Grad Zagreb 20, Krapinsko-zagorska županija 5 i Zagrebačka županija dodatnih 5 posto. Zagrebačka županija imenovat će jednu osobu u Upravno vijeće Fonda koji će imati 9 članova.

Učenici i studenti za koji dan mogu očekivati raspisivanje natječaja o dodjeli stipendija za ovu školsku godinu, i to u iznosu od 1200 kuna mjesečno za studente i 600 kuna za učenike. Preduvjet tome bilo je prošlotjedno zeleno svjetlo članova Skupštine koji su se složiti da se izmjeni dosadašnji kriteriji izvrsnosti. Naime, zbog pandemije COVID-19 tijekom školske godine 2019./2020. nije održana većina državnih i međunarodnih natjecanja za učenike i studente. Stoga u ovogodišnjem natječaju za dodjelu stipendija sudjelovanje na državnim/međunarodnim natjecanjima neće biti isključiv uvjet za dobivanje stipendije.