Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Županija pomaže

Uskrsnice za umirovljenike s malim primanjima

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Umirovljenicima kojima je mirovina 1200 kuna i manja županija isplaćuje 150 kuna

Župan Ivan Anušić i ove je godine uoči Uskrsa donio rješenje o isplati uskrsnica umirovljenicima s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije kojima je mirovina 1200 kuna ili manja.

Za tu namjenu osiguran je novac u županijskom proračunu, a dostavlja se umirovljenicima na kućnu adresu.

– Isplata jednokratnih novčanih pomoći u povodu uskrsnih blagdana u iznosu od 150 kuna po osobi obavlja se prema ispisu korisnika mirovine za Osječko-baranjsku županiju koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, i to za korisnike starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnike invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a korisnici nisu u radnom odnosu. Uskrsnicu mogu dobiti i umirovljenici čiji ukupni iznos mirovina u Republici Hrvatskoj ili iz bivših jugoslavenskih republika iznosi 1200 kuna ili manje, kao i drugi korisnici mirovine koji zbog nekih razloga nisu na popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a imaju navedeni iznos mirovine – objašnjavaju u Osječko-baranjskoj županiji.

– Pozivamo umirovljenike koji nisu na navedenom popisu HZMO-a, a također imaju mirovinu 1200 kuna ili manju da podnesu zahtjev Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije, Osijek, Županijska 4 ili da se jave na telefonski broj 031/ 221 658 – kažu u županijskoj upravi.

Isplata uskrsnica počela je u petak 8. travnja. Umirovljenicima s malim primanjima Osječko-baranjska županija tako želi pomoći da ugodnije i ljepše provedu najveći katolički blagdan.

OBŽ obilježio Svjetski dan zdravlja Pod geslom ‘Naš planet, naše zdravlje’ građanima mjerili krvni tlak, šećer u krvi, snimali EKG... NIZ PROJEKATA Za razvoj OBŽ-a važni mali poduzetnici i kapitalni projekti BENETTON U OSIJEKU Proširuju proizvodnju i otvaraju nova radna mjesta