Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Potpisan ugovor za energetsku obnovu OŠ Sveta Nedelja

Ušteda energije i kvalitetnija okolina

Potpisivanje ugovora za energetsku obnovu škole
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Posljednji veći radovi na školi izvođeni su 2000. godine, a ovo je projekt koji će donijeti zadovoljstvo svima, rekla je ravnateljica OŠ Sveta Nedelja

Osnovna škola Sveta Nedelja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisali su ugovor za energetsku obnovu. Navedenim ugovorom ostvaruje se 3,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava od FZOEU, dok preostali iznos od 5, 4 milijuna kuna financiraju Grad Sveta Nedelja i Zagrebačka županija u jednakom omjeru. Ukupnim sredstvima, koja iznose malo više od devet milijuna kuna s PDV-om financirat će se potpuna rekonstrukcija Osnovne škole Sveta Nedelja.

energetska obnova Energetska obnova Za “zelene” škole, vrtiće i kazališta

– Navedenom rekonstrukcijom ostvarit će se značajne uštede energije, a naši će učenici imati znatno kvalitetniji boravak u tim prostorima – rekao je zamjenik gradonačelnika grada Sveta Nedelja Davor Nađi, te istaknuo da je ovaj projekt dobar primjer kako institucije s različitih razina međusobno dobro surađuju, te da mogu postići i realizirati uspješan projekt. Također, navodi da mu je zadovoljstvo što je Grad Sveta Nedelja dao svoj doprinos u pisanju projekata i ostvarenju istih.

Ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedelja Anica Magdalenić također se zahvalila svima, a ponajprije gradu Svetoj Nedelji.

– Posljednji veći radovi na školi izvođeni su 2000. godine, i do sada nismo imali prilike uložiti ovoliko sredstava – rekla je.

Također je istaknula kako će navedeni radovi uvelike pridonijeti materijalnom i prostornom stanju, poboljšanju uvjeta rada, a time i zadovoljstvu učenika i profesora.

Ranije je potpisan ugovor o energetskoj obnovi Područne škole Kerestinec u ukupnom iznosu od 2,4 milijuna kuna. Bespovratnih je sredstava za obnovu PŠ bilo milijun kuna, a ostatak su podijelili grad i županije u jednakim omjerima. Ovo znači da će se obje energetske obnove odvijati paralelno. 

Edukacija trenera u Svetoj Nedelji Sveta Nedelja za budućnost mladih nogometaša Educiraju trenere za rad s mladima