Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
župan obišao radove na domu zdravlja u jastrebarskom

‘Ušteda na računima dobro će doći za kupnju nove opreme’

Obnova Doma zdravlja u Jastrebarskom
Foto: Zagrebačka županija
Vrijednost projekta nešto je manja od 2,5 milijuna, od čega je bespovratno 1,27 mil.

Zagrebački župan Stjepan Kožić u petak je obišao Dom zdravlja Zagrebačke županije u Jastrebarskom, kako bi provjerio kako napreduje njegova energetska obnova.

– Nakon što se završi energetska obnova Doma zdravlja u Jastrebarskom računi za grijanje bi trebali biti 60% manji, a za električnu energiju 46% manji, što nisu mali iznosi. Taj, možemo reći, višak sredstava svakako će dobro doći za kupnju nove opreme čime će se onda povećati i standard zdravstvenih usluga – rekao je župan Kožić.

akcija darivanja krvi Jaskanci iskazali svoju humanost s 321 dozom krvi

Vrijednost projekta je nešto manja od 2,5 milijuna kuna, od čega je bespovratnih sredstava iz fondova EU 1,272.790,47 kuna, sredstva Zagrebačke županije su 647.255,89 kuna, dok iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dolazi 577.058,39 kuna. Radovi uključuju izradu toplinske ovojnice vanjskih zidova i toplinsko izoliranje stropa prema tavanu, zamjenu postojećeg sustava rasvjete novom LED rasvjetom, zamjenu sustava grijanja ugradnjom učinkovitog sustava “dizalica topline” zrak–voda, te ugradnju elektroničkih termostatskih ventila na ogrjevnim tijelima čime se pospješuje balansiranje razvodnog sustava i omogućava precizno upravljanje temperaturom u prostorijama u cilju održavanja projektiranih parametara rada i ušteda energenata.

Osim u Jastrebarskom, ove su godine Zagrebačkoj županiji odobrena europska sredstva za projekte energetske obnove zgrada domova zdravlja u Vrbovcu i Zaprešiću. Ukupna vrijednost za sva tri doma zdravlja iznosi oko 9,2 milijuna kuna, od čega je 4,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Glazbena škola u Jastrebarskom Kvalitetniji uvjeti Glazbena škola Jastrebarsko dobila novo energetsko ruho Škola u Kupljenovu Otvaranje obnovljene osnovne škole izazvalo oduševljenje u Kupljenovu Škola napokon zasjala u novom ruhu, na krovu ima i odbojkaško igralište