Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Otvaranje obnovljene osnovne škole izazvalo oduševljenje u Kupljenovu

Škola napokon zasjala u novom ruhu, na krovu ima i odbojkaško igralište

Škola u Kupljenovu
Foto: Zagrebačka županija
Škola u Kupljenovu sad ima osam učionica i kabineta, kuhinju, blagovaonicu, knjižnicu, a omogućen je i produljeni boravak

Nakon dugotrajnih radova, službeno je dovršena i otvorena škola u Kupljenovu.

Simboličnim puštanjem balona s krova školske sportske dvorane, gdje je uređeno odbojkaško i košarkaško igralište, škola je predana učenicima i nastavnicima na korištenje.

dan grada samobora od 13. do 21. listopada 776. rođendan slavi se uz povijesne postrojbe iz cijele Hrvatske

Nove učionice i kabineti

Preuređenjem postojećeg i dogradnjom novog školskog prostora, škola u Kupljenovu sad ima osam učionica s pripadajućim kabinetima, kuhinju, blagovaonicu, knjižnicu, a osim jednosmjenske nastave, omogućen je i produljeni boravak u školi. Sagrađena je i nova sportska dvorana.

– Ovakva škola bila nam je dugogodišnja želja, a sada je ponos cijeloga kraja. Vjerujem, oplemenit ćemo je prijenosom znanja i vrednotama koje ćemo njegovati u djece – rekla je Jadranka Kekelj, ravnateljica škole koju, u šest razrednih odjela, pohađa 81 učenik.

Osim dogradnje, škola je prošla i energetsku obnovu, kao i gradnju jednodijelne sportske dvorane, zajedno s nabavom opreme. U sve to potrošeno je 26,6 milijuna kuna. Najveći iznos, 19,1 milijun kuna osigurao je osnivač škole – Grad Zaprešić, Županija je izdvojila 5,4 milijuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja 2 milijuna kuna. Zagrebački župan Stjepan Kožić izrazio je zadovoljstvo tom financijskom raspodjelom naglasivši važnost suradnje i partnerstva.

Učiteljice Proslava u povodu Međunarodnog dana učitelja Hvala vam na vašem nesebičnom trudu!

– Način financiranja trebao bi biti primjer kako raditi i u drugim sredinama. Zajedničkim snagama, u ovom slučaju lokalne i regionalne uprave i Ministarstva regionalnog razvoja, lakše se dolazi do novih objekata, a time i do nove kvalitete obrazovanja na našem području – naglasio je župan Stjepan Kožić.

Mlade obitelji sele se u Zaprešić

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk također je prisustovao otvorenju obnovljene škole.

– Ova investicija je doprinos Grada pronatalitetnoj politici. Energetski smo obnovili škole u Pojatnom, Jablanovcu, upravo je završena rekonstrukcija Osnovne škole Ljudevita Gaja, a pred nama je gradnja sportske dvorane uz Osnovnu školu Antuna Augustinčića – rekao je istaknuvši da se iz Zaprešića ne odlazi, već, dapače, mlade obitelji u njega dolaze.

– Ove školske godine općenito imamo više osnovnoškolaca. Ovakvim investicijama i obrazovanjem želimo našoj djeci pružiti bolju budućnost – rekao je Turk. Škola datira još iz 1912. godine, stoga je nakon 106 godina postojanja njezina obnova izazvala pozitivne reakcije svih generacija u Kupljenovu.

In cultura veritas Projekt In cultura veritas Želimo razvijati našu baštinu Pula Pula Hrvatska škola Veli Vrh proslavila 105 godina