Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula 97 pregleda
Pula

Hrvatska škola Veli Vrh proslavila 105 godina

Pula
Foto: Grad Pula
Školu Veli Vrh 2008. zahvatio je veliki požar te je izgorjela skoro do temelja. Grad Pula poduzeo je sve mjere za što bržu izgradnju nove škole. Osim školske zgrade, izgradio se dječji vrtić i prostor za rad Mjesnog odbora Veli Vrh

U školi Veli Vrh održana je svečanost u povodu Svjestskog dana učitelja i obilježavanja 105 godina hrvatske škole na Velom Vrhu. 

U ime Grada Pule svečanosti su prisustvovale zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

Obrtnički sajam u Puli Pula Otvoren 21. Obrtnički sajam Istre

Prigodni program započeo je prezentacijom učenica o povijest škole na Velom Vrhu. Zamjenica gradonačelnika pozdravila je prisutne, naglasila je važnost obilježavanja Svjetskog dana učitelja, vrjednovanja rada učitelja i nastavnika koji je prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te čestitala OŠ Veli Vrh obljetnicu a djeci poželjela uspješno i sretno daljnje školovanje.

Ravnateljica Irene Rigo dodijelila je zahvalnice predstavnicima Grada, policije i Mjesnog odbora. 

U poučnom, gospodarskom i političkom listu Naša sloga br. 37. od 11. rujna 1913. godine prvi su dokazi o postojanju škole na Velom Vrhu. U njemu se u članku “Pogled po Primorju” spominje skori početak školske godine u hrvatskim školama u Puli.

Školu Veli Vrh 2008.godine zahvatio je veliki požar te je izgorjela skoro do temelja. Nakon tog kobnog požara Grad Pula poduzeo je sve mjere za što bržu izgradnju nove škole. Osim školske zgrade, izgradio se dječji vrtić i prostor za rad Mjesnog odbora Veli Vrh, a većinu je financiralo Grad Pula.

Nova škola je izgrađena i opremljena prema standardima mjerodavnog ministarstva, a predviđena je za 600 učenika i nastavu u jednoj smjeni. Kompletan objekt je pod video nadzorom.

Pula među najboljim 'city break' destinacijama Pula ovog ljeta ostvarila nove turističke rekorde