Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Projekt In cultura veritas

Želimo razvijati našu baštinu

In cultura veritas
Foto: Zagrebačka županija
Projekt će se provoditi do 30. studenoga 2020., a vrijedan je milijun eura. Od tog iznosa Zagrebačka županija dobila je 40,22 posto

U prostorijama Zagrebačke županije predstavljen je projekt “In cultura veritas”, koji je vrijedan milijun eura. Projekt se provodi u okviru prekograničnog programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska za razdoblje 2014.-2020. godine, a obuhvaća područje između Zagrebačke županije i subregija Obsotelje i Kozjansko u Sloveniji. Projekt će se provoditi sve do 30. studenoga 2020.

Srednja strukovna škola Velika Gorica Zagrebačka županija Pet škola prijavljeno za energetsku obnovu

– Ponosni smo jer je ovo prvi projekt prekogranične suradnje u kojem je Zagrebačka županija vodeći partner – rekao je Velimir Kokot, pročelnik Upravnog odjela za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju ZŽ-a, dodajući da joj je kao takvoj dodijeljeno i najviše sredstava – 403.513 eura, odnosno 40,22 posto proračuna projekta. Cilj je projekta razvoj atraktivne kulturno-turističke ponude na lokalitetima kulturne baštine i vinskim cestama, čime će se doprinijeti dugoročnom održivom gospodarskom i društvenom razvoju prekograničnog područja.

Gradska knjižnica Makarska makarska Gradska knjižnica bit će potpuno obnovljena do kraja ove godine