Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Nove socijalne mjere

Usvojen proračun Grada Kutine za 2017. godinu

Kutina gradsko vijeće
Foto: Grad Kutina
'U odnosu na proračun prije četiri godine ovogodišnji je proračun uvećan za 15 milijuna kuna, što je rezultat mukotrpnog rada koji prolazimo u posljednje tri godine', pojasnio je kutinski gradonačelnik Andrija Rudić

Gradsko vijeće Kutine usvojilo je proračun za 2017. godinu koji iznosi 100.221.000 kn i približan je prošlogodišnjem, no rečeno je kako u njega još nije uključena nova porezna reforma, koja bi ga mogla smanjiti za oko pet milijuna kuna.  

- Ovo je proračun koji ima značajnu razvojnu i socijalnu komponentu. Neki ne razumiju da je proračun u posljednjih 10 godina kroz porezne reforme i pad poreznih prihoda smanjen na godišnjoj razini za 17 milijuna kuna, a čeka nas novo rezanje. Zato ne možemo trošiti novac kao što se trošilo prije 10 godina, no usprkos tome proračun smo planirali vrlo realno što pokazuje i rebalans proračuna. Uz sve te okolnosti u odnosu na proračun prije četiri godine ovogodišnji je proračun uvećan za 15 milijuna kuna, što je rezultat mukotrpnog rada koji prolazimo u posljednje tri godine - pojasnio je Proračun kutinski gradonačelnik Andrija Rudić (SDP).

Nove socijalne mjere usmjerene na ostanak mladih 

Kako je istaknuto proračun uključuje nove socijalne mjere usmjerene na ostanak mladih u Kutini, poticaj demografskoj obnovi, te povećanje potpora poduzetništvu usmjerenom na mlade osobe. Nastavlja se kapitalni projekt gradnje vodovoda za istočne dijelove Kutine, kao i projekt multifunkcionalne zgrade za kojeg se čeka dogovor s državom. Od novih projekata najavljen je zatvoreni bazen, koji bi se mogao sufinancirati EU sredstvima.
 
HDZ je kritizirao doneseni proračun ocijenivši ga rastrošnim i predizbornim. 

- Stavke mu služe samo za opću potrošnju i nisu razvojne. Grad je odbio naš amandman da se nađu sredstva za gradnju zgrade, što treba početi što prije jer sada imamo građevinsku dozvolu -  rekao je u ime oporbenih vijećnika Zlatko Babić.